Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Γερμανός βουλευτής: Τραμπ, Πενς και Μπόλτον θέτουν σε κίνδυνο την Ευρώπη!

Ο πόλεμος συμφερόντων μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας συνεχίζεται και προφανώς κλιμακώνεται. Από τη μια οι ΗΠΑ αντιδρούν έντονα στην κατασκευή του Nord Stream 2, από την άλλη οι Γερμανοί θεωρούν τους Αμερικανούς ως παγκόσμιο κίνδυνο.

Η κυβέρνηση της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ήλπιζε ότι θα μπορούσε να περιμένει να τελειώσει η διακυβέρνηση των ΗΠΑ από τον Τραμπ, αλλά αυτό ήταν «μια πικρή ψευδαίσθηση», υποστηρίζει ο Jurgen Trittin, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος και τώρα βουλευτής του Κόμματος των Πράσινων, στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau.

«Η αμερικανική κυβέρνηση συνδυάζει την απρόβλεπτη καταστροφικότητα του Donald Trump με τη νεοσυντηρητική επιθετικότητα του Mike Pence και του John Bolton. Πρόκειται για τοξικό μείγμα που θέτει σε κίνδυνο την Ευρώπη» υποστηρίζει ο Jurgen Trittin σύμφωνα με το RT.

Προς υποστήριξη των επιχειρημάτων του, ο Jurgen Trittin παρέθεσε και ορισμένες σημαντικές συμφωνίες που εκτροχιάστηκαν ή εγκαταλείφθηκαν από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας για την αλλαγή του κλίματος του Παρισιού, της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με το Ιράν και της συνθήκης πυρηνικών δυνάμεων ενδιάμεσης εμβέλειας του 1987. Εκτός των συνθηκών, ο Donald Trump αποχώρησε και από την UNESCO, επικαλούμενος την «αντι-ισραηλινή στάση» του ΟΗΕ.

Εν τω μεταξύ, η νέα συνθήκη START, η οποία περικόπτει στο ήμισυ τα πυρηνικά οπλοστάσια των ΗΠΑ και της Ρωσίας, θα λήξει το 2021, σημείωσε ο Jurgen Trittin. Η συμφωνία υπεγράφη το 2011 από τους τότε Προέδρους Μπαράκ Ομπάμα και Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης ΗΠΑ-Ρωσίας. Όμως, 8 χρόνια αργότερα, δεν υπάρχει κανένα σημάδι πως η συμφωνία μπορεί να παραταθεί.

Υπό αυτό το πνεύμα, η Ευρώπη πρέπει να στραφεί προς τη Ρωσία καθώς «είναι καιρός για μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αφοπλισμού» υποστηρίζει ο Jurgen Trittin.

«Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αποσύρει τα τακτικά πυρηνικά όπλα από την Ευρώπη και να σταματήσει την ανέγερση αμερικανικών μονάδων πυραυλικής άμυνας, εάν η Ρωσία αποδεχθεί τη μείωση του αριθμού των πυραύλων Iskander» λέει ο Jurgen Trittin.

Ο Jurgen Trittin δεν είναι ο πρώτος Γερμανός που εκφράζει την ανησυχία του για τον Donald Trump. Ο πρώην Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel, έχει επανειλημμένα αποκαλέσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ «απειλή για την παγκόσμια ειρήνη» που θέλει «αλλαγή καθεστώτος» στο Βερολίνο.

Τα συναισθήματα των Γερμανών πολιτικών αντικατοπτρίζονται και στις δημοσκοπήσει στο Γερμανικό κοινό. Δημοσκόπηση του 2018 αποκάλυψε ότι το 79% των Γερμανών δήλωσαν ότι θεωρούν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ως τη μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη, από ότι τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με έρευνα του Civey του 2019, το 85% των Γερμανών είδε τις αμερικανο-γερμανικές σχέσεις «αρνητικές» ή και «πολύ αρνητικές». Πάνω από το 57% των Γερμανών πιστεύουν ότι η χώρα τους θα πρέπει να κρατήσει μεγαλύτερη απόσταση από τον ΝΑΤΟϊκό σύμμαχό τους, ενώ μόνο το 13% υποστηρίζει την ανάπτυξη στενότερων δεσμών.

Θυμίζουμε πως οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει με κυρώσεις τις εταιρείες που θα συμμετάσχουν στην κατασκευή του Γερμανο-Ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, επειδή (όπως λένε) επιθυμούν την απεξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο της Ρωσίας, αλλά στην πραγματικότητα θέλουν να πουλήσουν Αμερικανικό υγροποιημένο αέριο.

Από την πλευρά τους οι Γερμανοί πολιτικοί χαρακτήρισαν απαράδεκτες τις απειλές των ΗΠΑ, καθώς αποτελούν ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Γερμανίας.

Βέβαια, η Γερμανία και η ΕΕ, παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στα εσωτερικά της Ελλάδας, όταν αυτή επιθυμεί να συνάψει εμπορικές σχέσεις με την Κίνα, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και λοιπές μη Ευρωπαϊκές χώρες, υποστηρίζοντας πως παραβιάζονται οι κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ και η υλοποίηση κάθε μεγάλου έργου θα πρέπει να εγκριθεί από την ΕΕ…

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Διαβάστε επίσης:
Τραμπ: όχι σε κυρώσεις στις εταιρείες που κατασκευάζουν τον Nord Stream 2, αφού θα πάρετε και Αμερικανικό LNG…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου