Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Η Ελλάδα προετοιμάζεται για σκληρό Brexit – έτοιμη η συμφωνία για τους Βρετανούς τουρίστες

Η Βρετανία και η Ευρώπη προετοιμάζονται για σκληρό Brexit δηλαδή για έξοδο της χώρας από την ΕΕ χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία. Αυτό οφείλεται στο ότι η ΕΕ αρνείται να διαπραγματευτεί εκ νέου τους όρους αποχώρησης της Βρετανίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η Ελλάδα προετοιμάζεται για σκληρό Brexit που θα δημιουργήσει πρόβλημα στους Βρετανούς τουρίστες που θα θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα, ή για όσους ήδη διαθέτουν εξοχική κατοικία στην Ελλάδα.

Η πληροφόρηση που υπάρχει από το Υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει πως μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, οι Βρετανοί θα αντιμετωπίζονται όπως και σήμερα, βάσει συμφωνίας που ετοιμάζεται από Ελληνικής πλευράς.

Αυτό σημαίνει πως δεν θα χρειάζονται βίζα οι Βρετανοί για να επισκεφθούν την Ελλάδα και δεν θα αντιμετωπίζονται ως πολίτες τρίτων χωρών, εκτός της ΕΕ. Την ίδια αντιμετώπιση θα έχουν και όσοι Βρετανοί διαβιούν μόνιμα στην Ελλάδα.

Έτσι, θα διατηρηθεί η ροή τουριστών από τη Βρετανία, που αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Ελλάδα και την τουριστική της βιομηχανία. Περίπου 3 εκατομμύρια Βρετανοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, αφήνοντας περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της χώρας.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου