Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Το παγκόσμιο δημόσιο χρέος θα φτάσει φέτος τα 50 τρισεκατομμύρια δολάρια!

Οι χώρες δανείζονται συνεχώς. Το χρέος αυξάνει. Από ποιον δανείζονται όμως; Ο ένας από τον άλλον και όλοι χρωστάνε σε όλους! Μήπως έχει η ώρα για σεισάχθεια;

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poors ανακοίνωσε πως οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν την πολιτική ελλειμμάτων και θα δανειστούν 7,78 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2019, ποσό αυξημένο κατά 3,2% σε σχέση με το 2018, αναφέρει το RT.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του δημόσιου παγκόσμιου χρέους στα 50 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2019.

«Το 70% των νέων δανείων ή περίπου 5,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση παλαιών χρεών, που σημαίνει ανάγκες δανεισμού ύψους 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 2,6% του ΑΕΠ των χωρών που βαθμολογεί ο οίκος S&P Global» δήλωσε στο Reuters η αναλύτρια Karen Vartapetov.

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως το χρέος στις αναπτυγμένες χώρες θα παραμένει σταθερό από το 2012, γύρω στα 50 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το συνολικό παγκόσμιο χρέος, δηλαδή το δημόσιο και το ιδιωτικό, αναμένεται να ξεπεράσει τα 184 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με αναλοίνωση του ΔΝΤ που έχει δημοσιεύσει το CosmoStatus.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου