Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Ερντογάν: όλοι οι τρομοκράτες που σκοτώνουν Μουσουλμάνους έχουν Δυτικά όπλα

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τους Δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας ότι εξοπλίζουν τρομοκράτες και δολοφόνους που στοχεύουν Μουσουλμάνους σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε στις 9 Φεβρουαρίου από την Κωνσταντινούπολη, κατά την τελετή παραλαβής ενός νέου εκπαιδευτικού πλοίου:
«Αυτοί που δίνουν όπλα στους τρομοκράτες με αιματοβαμμένα χέρια δημιουργούν εμπόδια πέρα από κάθε φαντασία στην Τουρκία, όταν αυτή προσπαθεί να αγοράσει τα ίδια όπλα. Από το Daesh και το PKK ως την Al Qaida και την Al Shabaab, όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις που έχυσαν το αίμα των Μουσουλμάνων, έχουν στα χέρια τους Δυτικά όπλα».

«Οι δολοφόνοι του PYD/YPG που διεξάγουν εθνοκάθαρση στη βόρεια Συρία, έχουν ρουκέτες, βόμβες και πυρομαχικά από τους συμμάχους μας. Η Τουρκία, αντιμετωπίζοντας αυτή την εικόνα, δεν μπορεί να περιμένει με δεμένα χέρια ή να εμπιστεύεται την εθνική της ασφάλεια σε άλλες χώρες» πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Ταγίπ Ερντογάν σηματοδότησε την έναρξη μιας διασυνοριακής επιχείρησης ενάντια στο YPG. Από το 2016 η Άγκυρα έχει διεξάγει δύο παρόμοιες επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία με τη βοήθεια του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Παρόλο που μια τέτοια στρατιωτική επιχείρηση φαίνεται να έχει αναβληθεί προς το παρόν, εξαιτίας της μη αποχώρησης των Αμερικανών από τη Συρία, η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα ανεχθεί την παρουσία του YPG στα σύνορά της, ακόμη και αν πρόκειται για συμφωνία με τον Άσαντ για διατήρηση του ελέγχου ανατολικά του Ευφράτη ποταμού.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επίσης είπε πως οι στρατιωτικές δυνατότητες της Τουρκίας «θα βοηθήσουν την παρουσία της στο τραπέζι» στις κινήσεις της για τον τερματισμό του πολέμου στην Συρία, όπως επίσης και στον αντιτρομοκρατικό της αγώνα.

«Τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε πολλές επιτυχίες κατά των τρομοκρατών, ειδικά του Daesh και του PKK, που στοχεύει τις ζωές των πολιτών μας και προσπαθεί να διαιρέσει τη χώρα μας» πρόσθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν.
 

Εντύπωση προκαλεί το ότι ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε για διαίρεση της χώρας του και για εθνοκάθαρση από τους Κούρδους της Συρίας. Ενάντια ποιων άραγε;
Φυσικά τα βέλη του Ερντογάν ήταν στραμμένα στις ΗΠΑ, επειδή εξοπλίζουν τους Κούρδους της Συρίας στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους και αρνούνται να του πουλήσουν όπλα με τους όρους που αυτός επιθυμεί.
Όμως ο χαρακτηρισμός πως τα Δυτικά όπλα σκοτώνουν μουσουλμάνους είναι προσβλητικός για τη Δύση, καθώς Μουσουλμάνοι σκοτώνουν Μουσουλμάνους…
Εκτός και αν ο Ερντογάν επιδιώκει τα όπλα που θα βρίσκονται στα χέρια όλων των Μουσουλμάνων που πολεμούν μεταξύ τους, να είναι Τουρκικής κατασκευής και προελεύσεως…

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου