Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Βάση στην Ανταρκτική έστησε η Τουρκία

Την ώρα που στην Ελλάδα τα κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή τσακώνονται και δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε για τα αυτονόητα εξαιτίας της ανούσιας μικροπολιτικής που ακολουθούν, η Τουρκία εγκαθιστά βάση στην Ανταρκτική, δηλώνοντας στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα πως είναι παρούσα.

Όπως έγινε γνωστό από το πρακτορείο Anadolu, Τούρκοι επιστήμονες έστησαν μια προσωρινή βάση στην Ανταρκτική και ετοιμάζουν την τρίτη κατά σειρά ερευνητική τους αποστολή.

Στις αρχές του μήνα ξεκίνησε η δεύτερη ερευνητική επιστημονική αποστολή Τούρκων επιστημόνων, που θα έχει διάρκεια 30 ημέρες.

Το 2016 είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη Τουρκική επιστημονική ερευνητική αποστολή στην Ανταρκτική, που είχε σκοπό να μελετήσει την κλιματική αλλαγή. Στην αποστολή συμμετείχαν γιατροί, βοτανολόγοι, γεωλόγοι και ωκεανογράφοι από 7 Τουρκικά Πανεπιστήμια.

Το 2015 ιδρύθηκε στην Τουρκία το Πολικό Ερευνητικό Κέντρο, με σκοπό να προάγει στην διεθνή επιστημονική κοινότητα το επιστημονικό προφίλ της Τουρκίας.

Αλήθεια, στην Ελλάδα, ποια είναι τα βήματα που γίνονται για την προώθηση των Ελληνικών Πανεπιστημίων και της έρευνάς τους διεθνώς; Σε ποιο βαθμό παραγωγής πολιτισμού και τεχνολογικών επιτευγμάτων έχουν φτάσει τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας; Με ποιον τρόπο γίνονται προσπάθειες να έρθουν ξένοι φοιτητές και να σπουδάσουν στην Ελλάδα; Άραγε στα Ελληνικά Πανεπιστήμια βασιλεύει η τάξη, η καθαριότητα, η ασφάλεια και η προώθηση της γνώσης ή τα Πανεπιστήμιά μας είναι χώροι όπου βασιλεύουν τα ναρκωτικά, η βία και η κάθε είδους αλητεία;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου