Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Τουρκικά μαθήματα μεταναστευτικής πολιτικής στην Ευρώπη!

Αυστηρή κριτική προς την Ευρώπη άσκησε η Τουρκία για το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθείται.

Μιλώντας στην 6η Υπουργική διάσκεψη για τη διαδικασία της Βουδαπέστης που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Suleyman Soylu είπε χαρακτηριστικά:
«Οι πολιτικές της Ευρώπης επηρεάζονται από τη μετανάστευση … Οι πολιτικές της Ευρώπης για τη μετανάστευση πρέπει να επικαιροποιηθούν. Η Ευρώπη πρέπει να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό και τη διάκριση και θα πρέπει να υιοθετήσει το μότο: αποδοχή στη διαφορετικότητα, ώστε να αντιμετωπίσει το θέμα της μετανάστευσης. Θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, αντί να την αποτρέπουμε».

Μιλώντας στην ίδια διάσκεψη, ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan είπε πως η Τουρκία δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε μια νέα μεταναστευτική κρίση.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, η χώρα του έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής, από ιδίους πόρους, 37 δισεκατομμύρια δολάρια για δημιουργία εγκαταστάσεων για πρόσφυγες.

Επίσης τόνισε πως η Τουρκία δεν έκλεισε την πόρτα, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, τη γλώσσα τους και την θρησκεία τους, σε όσους αναζήτησαν ασφαλές καταφύγιο από τον πόλεμο ενός δικτάτορα ή των τρομοκρατών του Daesh και του PKK.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα των προσφύγων από τη Συρία, ο κ. Ερντογάν τόνισε πως δεν είναι δυνατό να μείνουν όλοι εντός Τουρκίας και αυτό να θεωρείται πως αποτελεί τη λύση του προβλήματος.

Πρότεινε μάλιστα ως μόνη λύση την δημιουργία ασφαλούς ζώνης στη Συρία, ώστε να μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους οι πρόσφυγες, προσθέτοντας πως η Τουρκία δεν μπορεί να επαναπατρίσει τα εκατομμύρια των Σύριων, οι οποίοι αργά ή γρήγορα θα χτυπήσουν την πόρτα της Ευρώπης.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου