Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

47 βεβηλώσεις εκκλησιών στη Γαλλία το 2019

Από την αρχή του έτους στη Γαλλία γίνονται επιθέσεις, εμπρησμοί, βαδαλισμοί και βεβηλώνονται καθολικές εκκλησίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Newsweek, οι βάνδαλοι έχουν σπάσει αγάλματα, κατέστρεψαν έπιπλα, έχυσαν ή κατέστρεψαν τη Θεία Κοινωνία, έσπασαν σταυρούς.

Την περασμένη Κυριακή, η ιστορική εκκλησία του St. Sulpice στο Παρίσι πυρπολήθηκε λίγο μετά τη μεσημεριανή λειτουργία της Κυριακής, ανέφερε το περιοδικό Le Parisien. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε. Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά την επίθεση, την οποία οι πυροσβέστες έχουν αποδώσει σε εμπρησμό.

Χτισμένος τον 17ο αιώνα, ο ναός του St. Sulpice στεγάζει τρία έργα του ρομαντικού ζωγράφου Eugene de la Croix που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία Κώδικας Νταβίντσι του Νταν Μπράουν.

Μέσα στον Μάρτιο, στην Καθολική Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Houilles, στη βόρειο-κεντρική Γαλλία, βρέθηκε σπασμένο το άγαλμα της Παναγίας και ο σταυρός είχε πεταχτεί στο πάτωμα, σύμφωνα με τον καθολικό Τύπο, La Croix International.

Επίσης, τον Φεβρουάριο, στον καθεδρικό ναό Saint-Alain στο Lavaur, στη νότια-κεντρική Γαλλία, κάηκε το ύφασμα του βωμού και καταστράφηκαν σταυροί και αγάλματα αγίων. Η επίθεση ώθησε τον δήμαρχο Lavaur Bernard Canyon να δηλώσει: «Ο Θεός συγωρεί. Εγώ όχι».

Και στη νότια πόλη Nimes, κοντά στα σύνορα με την Ισπανία, βάνδαλοι λεηλάτησαν το βωμό της εκκλησίας της Notre-Dame des Enfants (Παναγία των Παιδιών) και πασάλειψαν τον σταυρό με ανθρώπινα περιττώματα. Τμήματα την Θείας Κοινωνίας βρέθηκαν στα σκουπίδια γύρω από το ναό.

Τον Φεβρουάριο υπήρξαν 47 καταγεγραμμένες επιθέσεις σε εκκλησίες και θρησκευτικούς χώρους στην Γαλλία έγραψε η θρησκευτική εφημερίδα The Tablet.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο που ελέγχει τις επιθέσεις που γίνονται κατά των Χριστιανών, με έδρα του Βιέννη, το 2019 έχει παρατηρηθεί αύξηση στις επιθέσεις σε εκκλησίες κατά 25%, ενώ η Γαλλία αντιμετώπισε αυξανόμενα προβλήματα με την αντιχριστιανική βία, ειδικά από αναρχικές και φεμινιστικές ομάδες.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια αυξανόμενη εχθρότητα στη Γαλλία ενάντια στην εκκλησία και τα σύμβολά της, αλλά φαίνεται να είναι περισσότερο εναντίον του Χριστιανισμού και των συμβόλων του Χριστιανισμού» δήλωσε η Ellen Fantini στο Newsweek.

«Η πίεση προέρχεται από τους ριζοσπαστικούς κοσμικούς ή αντι-θρησκευτικούς ομίλους, καθώς και από φεμινιστές ακτιβιστές που στοχεύουν τις εκκλησίες ως σύμβολο της πατριαρχίας, που πρέπει να καταργηθεί» πρόσθεσε
η Ellen Fantini.

Στις 9 Φεβρουαρίου διακόπηκε η λειτουργία στην εκκλησία της Notre-Dame στην Dijon, την πρωτεύουσα της Βουργουνδίας. Οι ιερείς εκδιώχθηκαν από το ιερό και σύρθηκαν στο έδαφος.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου