Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Τα Αυστριακά κέντρα υποδοχής προσφύγων μετατράπηκαν σε κέντρα επιστροφής

Τα κέντρα πρώτης υποδοχής προσφύγων στην Αυστρία μετατράπηκαν σε κέντρα από όπου θα ξεκινούν οι επιστροφές των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους.

Από την 1η Μαρτίου, ξεκίνησε το πρόγραμμα και πλέον στα κέντρα αυτά θα γίνονται σχολαστικοί έλεγχοι των ταυτοτήτων όσων αιτούνται άσυλο και θα ξεκινά η επιστροφή τους στις πατρίδες τους.

«Επιβεβαιώνω πως από την 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους δεν θα υπάρχουν πλέον κέντρα πρώτης υποδοχής στην Αυστρία, αλλά θα υπάρχουν κέντρα επιστροφής» δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Herbert Kickl κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Θα μελετήσουμε τις διαδρομές που ακολουθούν (σ.σ. οι μετανάστες και οι πρόσφυγες) κατά το ταξίδι τους και φυσικά θα προβλέψουμε κατά πόσο αποτελούν απειλή  για εμάς, θα συνεργαστούμε με την αστυνομία και εάν χρειαστεί, με ειδικούς από τις τοπικές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες για την προστασία του συντάγματος και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» είπε ο Υπουργός.

Επιπροσθέτως, εκτός από τις διαδρομές, τα κέντρα θα ανακαλύπτουν άμεσα τους λόγους που (οι μετανάστες) ζητούν άσυλο και εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι για την παραμονή τους στην Αυστρία, θα τους δίνονται συμβουλές και οδηγίες για το πώς θα επιστρέψουν στην χώρα από την οποία προέρχονται.

Ο Υπουργός πρόσθεσε πως στους μετανάστες θα υπογράφουν εθελοντικά ένα συμφωνητικό για την υποχρεωτική παραμονή τους στα κέντρα αυτά από τις 10 το βράδυ ως τις 6 το πρωί.

Οι Ευρωπαϊκές χώρες βίωσαν την μεταναστευτική κρίση από το 2015 όταν εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες προσπάθησαν να ξεφύγουν από τις εμπόλεμες και φτωχές περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου