Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

1,7 εκατομ. πρόσφυγες από τη Συρία θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Καθώς ο πόλεμος στη Συρία φτάνει στο τέλος του και καθώς ο ευρωπαϊκός παράδεισος που υποσχέθηκαν κάποιοι στους πρόσφυγες από τη Συρία δεν αποδείχθηκε αληθινός, η επιθυμία των προσφύγων για επιστροφή στην πατρίδα τους αυξάνει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, περισσότεροι από 1,7 εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες, που είναι επίσημα εγγεγραμμένοι σε διάφορες χώρες, είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Υπολογίζεται πως 1.712.264 υπήκοοι Συρίας από 10 χώρες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να επιστρέψουν πίσω. Από τις 30 Σεπτεμβρίου 2015, συνολικά 389.735 Σύριοι έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους από το εξωτερικό» αναφέρεται στο δημοσίευμα του Ρωσικού οργανισμού για τους πρόσφυγες στη Συρία.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, περίπου 6.647.000 Σύριοι πρόσφυγες είναι εγγεγραμμένοι και ζουν προσωρινά σε 45 χώρες. Στην Τουρκία βρίσκονται περίπου 3,6 εκατομμύρια, στον Λίβανο βρίσκονται περίπου 1 εκατομμύριο και περίπου 700.000 στην Ιορδανία.

«Η κυβέρνηση της Συρίας κάνει προσπάθειες να αυξήσει την αποδοτικότητα της διαδικασίας επιστροφής των Σύριων προσφύγων από τις ξένες χώρες» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Διαβάστε επίσης:

Associated Press: Η κυβέρνηση της Συρίας καλεί τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στη Συρία

Συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας για την ασφαλή επιστροφή των προσφύγων στη Συρία

Η Ρωσία καλεί τους πρόσφυγες από τη Συρία να επαναπατριστούν

Ρωσία: η Συρία είναι έτοιμη για τον επαναπατρισμό ενός εκατομμυρίου προσφύγων

Αντίθετος ο ΟΗΕ στον επαναπατρισμό των Σύριων από τον Λίβανο;

Επαναπατρίστηκαν εθελοντικά 50.000 Σύριοι από την Τουρκία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου