Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Ουγγαρία: δεν θα λυγίσουμε / Ευρώπη: καλπάζουν οι ευρωσκεπτικιστές

Την ώρα που τα συστημικά κόμματα της ΕΕ αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες των ευρωπαίων πολιτών, η ίδια η ΕΕ παραδέχεται πως οι ευρωσκεπτικιστές θα αυξήσουν σημαντικά τις έδρες τους στη νέα ευρωβουλή.

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Viktor Orban είναι γνωστός για την αντίθεσή του στην πολιτική των ανοιχτών θυρών για τους μετανάστες στην Ευρώπη και αρνείται κατηγορηματικά να δεχτεί η χώρα του πρόσφυγες από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, βάσει του σχεδίου μετεγκατάστασης της ΕΕ.

Η Ουγγρική κυβέρνηση δεν θα εγκαταλείψει την αντιμεταναστευτική της στάση, παρά την έκκληση και τις απειλές από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που ζητά από τη Βουδαπέστη να σταματήσει την αντιευρωπαϊκή της ρητορική, έγραψε σήμερα στο twitter ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Zoltan Kovacs.

«Ακούμε τις άλλες γνώμες, συμπεριλαμβανόμενης αυτής του ΕΛΚ και του Manfred Weber, αλλά από την κομματική πειθαρχία είναι πιο σημαντική η υπεράσπιση των Ευρωπαϊκών Χριστιανικών αξιών και το σταμάτημα της μετανάστευσης. Σ’ αυτό δεν θα λυγίσουμε» είπε ο Zoltan Kovacs.

Το σχόλιο του Ούγγρου αξιωματούχου έγινε μετά από ανακοινώσεις του ΕΛΚ και του υποψηφίου του για την Ευρωπαϊκή Προεδρία, που καλούσαν τον Viktor Orban «να εγκαταλείψει αμέσως και διά παντός την καμπάνια της κυβέρνησής του κατά των Βρυξελών».

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας αντιτίθεται σθεναρά στην υποχρεωτική μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής σε όλες τις χώρες της ΕΕ, με ποσόστωση, υποστηρίζοντας πως υπερασπίζεται τις Χριστιανικές αξίες και παραδόσεις της Ευρώπης.

Κατά του Viktor Orban και υπέρ της αποπομπής του κόμματός του από το ΕΛΚ τάχθηκε και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Βίκτορ Όρμπαν έχει όμως και υποστηρικτές στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης απέστειλε στον Ούγγρο πρωθυπουργό επιστολή στήριξης.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή αναφέρεται:


«Θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή να σας εκφράσω στην απόλυτη συμπαράστασή μου και τα θερμά μου συγχαρητήρια για τον αγώνα σας για μια περήφανη και κυρίαρχη Ουγγαρία καθώς και για την προσήλωσή σας στις Ευρωπαϊκές αξίες τις οποίες πλήττουν συστηματικά οι θαυμαστές της κ. Μέρκελ, του Σόρος και όλων των υπόλοιπων που απεργάζονται την διάλυση της Ευρώπης και το πνίξιμό της στην λαθρομετανάστευση και τους ισλαμοφασίστες κάθε είδους

Στην Ευρώπη υπάρχουν πλέον δύο παρατάξεις: από τη μια πλευρά βρισκόμαστε όλοι εμείς οι Ευρωσκεπτικιστές (που είμαστε οι Ευρωευαίσθητοι οπαδοί της δημοκρατικής Ευρώπης των Εθνών) και από την άλλη είναι οι Ευρωαναίσθητοι οπαδοί των μνημονίων, της λιτότητας, της φτώχειας, του Μάαστριχτ και των πολιτικών στραγγαλισμού των λαών, θύμα των οποίων έπεσε δυστυχώς και η χώρα μου, η Ελλάδα.
Ανεξαρτήτως των ενεργειών όσων επιχειρούν να σας πλήξουν θέλω να σας διαβεβαιώσω, κ. Πρωθυπουργέ, ότι η πλειοψηφία των πραγματικών Ευρωπαίων βρίσκεται στο πλευρό σας, συντάσσεται με την προσπάθεια σας και σας στηρίζει.
Θα χαιρόμουν πολύ να σας έβλεπα από κοντά το συντομότερο και οι επερχόμενες Ευρωεκλογές που θα αποτελέσουν –όπως όλα δείχνουν – θρίαμβο των Ευρωσκεπτικιστών θα μας δώσουν την ευκαιρία στενής συνεργασίας πάντα με άξονα τις δημοκρατικές αρχές στις οποίες πιστεύουμε και τις οποίες απεμπόλησαν και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι εκπρόσωποί του, μεταξύ των οποίων δυστυχώς είναι και ο Πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος ανέλαβε να κάνει εναντίον σας αυτό που τόσον καιρό απεργάζονται τα γνωστά κέντρα, εντός και εκτός Ευρώπης
».

Όπως έγινε γνωστό από την ίδια την ΕΕ, βάσει δικών της δημοσκοπήσεων, στις επερχόμενες ευρωεκλογές, αναμένεται μεγάλη αύξηση των ποσοστών των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων, που επιθυμούν μια καλύτερη ΕΕ προς όφελος των λαών. Ταυτόχρονα, αναμένεται μείωση της δύναμης του ΕΛΚ, ενώ οι σοσιαλδημοκράτες αναμένεται να χάσουν το ένα τρίτο των εδρών τους!

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Με πληροφορίες από τα Sputnik, news247, Euronews, Defence-Point και ECFR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου