Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Βίκτωρ Όρμπαν: η μετανάστευση είναι οργανωμένη εισβολή

Οι πρωθυπουργοί της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν και της Σλοβακίας Πίτερ Πελεγκρίνι, επιθεώρησαν τον φράχτη στα σύνορα Ουγγαρίας – Σερβίας, το τελευταίο εμπόδιο για τους μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ευρώπη από τον Βαλκανικό διάδρομο.

Ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε την δέσμευσή του για παροχή βοήθειας στην φύλαξη των συνόρων της Ουγγαρίας, εάν χρειαστεί.

Μιλώντας στα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης των συνόρων, ο Βίκτωρ Όρμπαν είπε πως η Ουγγαρία δεν προστατεύει μόνο τα δικά της σύνορα, αλλά και της Σλοβακίας. Με τον ήπιο καιρό την άνοιξη, οι ροές αναμένεται να ενταθούν στα σύνορα Ουγγαρίας – Σερβίας, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Ο Βίκτωρ Όρμπαν τόνισε πως τα διεθνή ΜΜΕ διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, καθώς το 95% των παράνομων μεταναστών είναι άνδρες σε στρατεύσιμη ηλικία.

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός πρόσθεσε πως μπορεί στην Ευρώπη να είναι απαγορευμένο να ειπωθεί, όμως πρόκειται για «οργανωμένη μετανάστευση».

Και ενώ η Ουγγαρία δαπανά πολλά χρήματα για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, δεν λαμβάνει οικονομική βοήθεια γι’ αυτό, επειδή η χώρα βρίσκεται στην «λάθος λίστα» επειδή ήταν η πρώτη που ύψωσε φράχτες στα σύνορά της.

Η Ουγγαρία έστησε φράχτη στα σύνορά της τον Αύγουστο του 2015 ο οποίος φρουρείται από αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο Πρωθυπουργός της Σλοβενίας Πίτερ Πελεγκρίνι είπε πως ενώ η Σλοβακία υπερασπίζεται τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ με την Ουκρανία, χρειάζεται την Ουγγαρία να υπερασπίζεται τον νότο και επιβεβαίωσε την άποψη του Όρμπαν για αύξηση των μεταναστευτικών ροών εξαιτίας του ήπιου καιρού και στη Σλοβακία.

Ο Βίκτωρ Όρμπαν είπε επίσης πως οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του παρακολουθούν στενά την κατάσταση και επιβεβαιώνει πως τους μετανάστες βοηθούν «υπάνθρωποι οργανωμένοι διακινητές που αποκαλούν του εαυτούς τους ΜΚΟ».

Ο Όρμπαν είπε στους δημοσιογράφους πως τα σύνορα της Ουγγαρίας δεν είναι κλειστά, αλλά οι επισκέπτες πρέπει πρώτα να χτυπάνε την πόρτα και να ακολουθούν τις σχετικές διαδικασίες.

Οι μετανάστες θα τοποθετούνται σε μια περιοχή μετάβασης και εάν η αίτησή τους για είσοδο στην Ουγγαρία εγκριθεί, θα τους επιτρέπεται η είσοδος. Στην αντίθετη περίπτωση, θα φεύγουν από την περιοχή μετάβασης.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου