Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Ποια Ευρώπη; Μόνο τη πάρτη τους κοιτάνε… Μια πρόταση για την Ελλάδα

Από τις 29 Μαΐου 1979 που η Ελλάδα υπέγραψε την συμφωνία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα ως το 10 μέλος της μέχρι σήμερα τα οφέλη αυτής της ένταξης αμφισβητούνται από πολλούς.

Σίγουρα, η ένταξη σε έναν οργανισμό ο οποίος προέβλεπε την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και αγαθών εντός των ορίων του, είναι το θετικότερο αποτέλεσμα της ένταξης. Επίσης, στη χώρα διοχετεύτηκαν πολλά κονδύλια από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για να γίνουν έργα, υποδομές και να αναπτυχθεί η χώρα.

Υπήρξαν όμως και πολλές άλλες «διαταγές» από την Ευρωπαϊκή πλέον Ένωση, που δημιούργησαν προβλήματα στην Ελλάδα.

Δεν θα αναπτύξουμε τα «κακά» της ένταξης της χώρας μας στην ΕΕ, αλλά μόνο αυτά που σήμερα κάνουν τους σκεπτόμενους Έλληνες να ακούνε Ευρωπαϊκή Ένωση και να εκστομίζουν όλων των ειδών τις βρισιές…

Το μεγάλο πρόβλημα στην ΕΕ είναι πως έχει δοθεί έμφαση μόνο στα οικονομικά δεδομένα. Όμως, δεν μπορεί να υπάρξει Ένωση μόνο εξαιτίας του κοινού νομίσματος. Θα πρέπει να υπάρχει κοινή οικονομική πολιτική, ενιαίος ΦΠΑ, ενιαίο φορολογικό σύστημα φυσικών προσώπων και εταιρειών, ίδιοι μισθοί, ίδιοι νόμοι και ποινές και φυσικά κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα.

Εξωτερική πολιτική που θα βασίζεται στα συμφέροντα της Ευρώπης και όχι των Αμερικανών ή μόνο π.χ. των Γερμανών. Κοινή άμυνα, που θα υπερασπίζεται τα σύνορα όλων των χωρών μελών, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τους ισχύοντες χάρτες. Κοινή άμυνα που δεν θα αφήνει ασάφειες και δικαιώματα σε καμία τρίτη χώρα να αμφισβητεί το Ευρωπαϊκό έδαφος, τις Ευρωπαϊκές θαλάσσιες ζώνες, τον Ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

Έτσι, αν κάποια τρίτη χώρα αμφισβητεί κάποιο κομμάτι γης ή θάλασσας που ανήκει σε κράτος μέλος της ΕΕ, τότε θα πρέπει να βρίσκει απέναντί του ολόκληρη την ΕΕ με έργα και όχι μόνο π.χ. την Ελλάδα. Ο κοινός Ευρωπαϊκός στρατός θα πρέπει να υπερασπίζεται την κάθε χώρα.

Επομένως, δεν είναι δυνατό να απειλείται η Ελλάδα από την Τουρκία, να παραβιάζοντα τα κυριαρχικά της δικαιώματα στη θάλασσα, να αμφισβητείται η κυριαρχία των Ελληνικών νησιών και η ΕΕ να μην αντιδρά εμπράκτως.

Τι κάνει η ΕΕ για να υπερασπιστεί τα σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Απολύτως τίποτα! Η ΕΕ απαιτεί από την Ελλάδα δημοσιονομική πειθαρχία και ταυτόχρονα αδιαφορεί για το πως θα εξοικονομήσει η Ελλάδα τα απαραίτητα δισεκατομμύρια για να έχει ισχυρό στρατό, ισχυρή αεροπορία, ισχυρό ναυτικό και ισχυρό λιμενικό, ώστε να υπερασπιστεί την Εθνική της κυριαρχία, που αποτελεί και Ευρωπαϊκή κυριαρχία!

Από τη στιγμή που η ΕΕ αδιαφορεί εγκαταλείποντας της Ελλάδα στο έλεος των Τούρκων, η Ελλάδα θα πρέπει να αντιδράσει. Ο μόνος τρόπος αντίδρασης, που θα πονέσει (τσούξει) τους Ευρωπαίους, είναι ο οικονομικός.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, η Ελλάδα έχει λάβει διμερή δάνεια από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης που φτάνουν τα 52,9 δισ. ευρώ (τα περισσότερα είναι από την Γερμανία) ενώ η αποπληρωμή τους ξεκινάει από το 2020 και φτάνει έως το 2041. Τα δάνεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ανέρχονται στα 43.874 δισ. ευρώ ενώ η περίοδος αποπληρωμής τους ξεκινά το 2034 και ολοκληρώνεται το 2060.

Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως νέα υποβρύχια (4-5), νέες φρεγάτες ή κορβέτες (10-12), νέα μαχητικά αεροσκάφη (4ης++ και 5ης γενιάς), σύγχρονα πλοία για το Λιμενικό Σώμα, σύγχρονα μεταφορικά ελικόπτερα (50 τουλάχιστον), επιπλέον επιθετικά ελικόπτερα (20-24) και επιπλέον σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ο λόγος αυτών των αναγκών είναι αποκλειστικά η Τουρκία, την οποία οι Ευρωπαίοι χαϊδεύουν και ζητούν από την Ελλάδα «να τα βρει» μαζί της, δηλαδή να υποκύψει στις βουλές της.

Όπως έχει αποδειχθεί διαχρονικά, η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από τη δύναμη των όπλων. Εάν η Ελλάδα διαθέτει έναν πανίσχυρο στρατό, τότε η Τουρκία θα αναγκαστεί να σταματήσει τις αμφισβητήσεις και τις διεκδικήσεις. Τότε μόνο θα σταματήσει να στέλνει στην Ελλάδα εκατομμύρια ψευτοπρόσφυγες (παράνομους μετανάστες) για να της δημιουργεί προβλήματα.

Αφού η Ελλάδα έχει μείνει μόνη στην υπεράσπιση των συνόρων της, που αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα θα πρέπει να εξοπλιστεί πλήρως, με έξοδα που θα βαρύνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσει όλα τα απαραίτητα όπλα και το κόστος τους θα πρέπει να αφαιρεθεί από το χρέος, αφού θα χρησιμοποιούνται για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των συνόρων της ΕΕ. Τα χρήματα θα αφαιρούνται αρχικά από τα διμερή δάνεια (συνολικά 52,9 δισ.) και στη συνέχεια από τα δάνεια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (συνολικά 43,9 δισ.). Έτσι, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι ασφαλή από κάθε κίνδυνο.

Κάθε χρόνο, η Ελλάδα θα πρέπει να διαγράφει μονομερώς μερικά δισεκατομμύρια από το χρέος, επειδή η Ευρωπαϊκή (δήθεν) Ένωση δεν υπερασπίζεται να σύνορά της και να αγοράζει όποιο οπλικό σύστημα ίσης αξίας κρίνεται απαραίτητο.

Θα υπάρξει αντίδραση από την ΕΕ; Αν ναι, τότε η Ελλάδα θα πρέπει οργανωμένα να μεταφέρει στα σύνορά της όλους τους παράνομους μετανάστες και να τους αφήσει να πάνε στην κεντρική Ευρώπη. Δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρουν οι Αλβανοί, οι Σκοπιανοί και οι Βούλγαροι να «κλείσουν» τα σύνορά τους.

Θέληση, αποφασιστικότητα, πυγμή και πατριωτισμός χρειάζεται. 

Αν θέλουν Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε η ΕΝΩΣΗ θα ισχύει σε όλα, όχι α λα καρτ...

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου