Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Μακρόν: Τέλος οι εισαγόμενοι ιμάμηδες, με καρφιά κατά Τουρκίας

Την πρόθεσή του να καταργήσει το πρόγραμμα που επιτρέπει σε ξένες χώρες να στέλνουν ιμάμηδες και δασκάλους στη Γαλλία, ανακοίνωσε ο Εμμάνουελ Μακρόν, επιτιθέμενος στην Τουρκία και την πολιτική που εφαρμόζει μέσω του Ισλάμ.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας στου στη Μυλούζη, ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε πως η κυβέρνηση επιχειρεί να σταματήσει την «ξένη παρέμβαση» στη λειτουργία των μουσουλμάνων και της οργάνωσης των θρησκευτικών οργανώσεών τους στο Γαλλικό κοσμικό κράτος.

«Το πρόβλημα είναι πως στο όνομα της θρησκείας, κάποιοι θέλουν να διαχωρίσουν εαυτούς από το κράτος και ως εκ τούτου δεν σέβονται τους νόμους του» είπε ο Εμμάνουελ Μακρόν.

Περίπου 80.000 μαθητές φοιτούν σε μουσουλμανικά σχολεία στην Γαλλία όπου διδάσκουν 300 νέοι Ιμάμηδες κάθε χρόνο από την Τουρκία, την Τυνησία, την Αλγερία και το Μαρόκο.

Οι τέσσερεις αυτές χώρες δεν θα έχουν πλέον δικαίωμα να στέλνουν κάθε χρόνο νέους Ιμάμηδες. Ο Μακρόν ζήτησε από το Γαλλικό Μουσουλμανικό Συμβούλιο να βρει και να εκπαιδεύσει Ιμάμηδες εντός της χώρας, που θα μιλούν τη Γαλλική γλώσσα, θα σέβονται τους νόμους της Γαλλικής Δημοκρατίας και δεν θα διασπείρουν ακραίες ισλαμιστικές απόψεις.

«Το να μπει ένα τέλος σε αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό προκειμένου να σταματήσει η ξένη επιρροή και προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλοι θα σέβονται τους νόμους της Γαλλικής δημοκρατίας» είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.

«Η Τουρκία μπορεί να κάνει την επιλογή να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με εμάς ή όχι, αλλά δεν θα επιτρέψω σε οποιαδήποτε ξένη χώρα να τροφοδοτεί θρησκευτικές ή πολιτισμικές αποσχιστικές τάσεις στο έδαφος της Γαλλική δημοκρατίας. Δεν μπορούμε να έχουμε τους νόμους της Τουρκίας στο έδαφος της Γαλλίας» τόνισε ο Εμμάνουελ Μακρόν.

«Βλέπουμε υπερβολικά πολλούς διαχωρισμούς, στο όνομα των προελεύσεων και των θρησκειών» κατέληξε ο επικεφαλής της Γαλλίας.

Την πολιτική του Εμμάνουελ Μακρόν στην επίθεση της Τουρκίας μέσω του Ισλάμ θα πρέπει να εξετάσει με προσοχή η Ελληνική κυβέρνηση και να παραδειγματιστεί ώστε να τηρήσει ανάλογη στάση στη Θράκη, προστατεύοντας την μουσουλμανική μειονότητα από την επιρροή του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, που αλωνίζει ανεξέλεγκτα στην περιοχή σπέρνοντας ύποπτες ιδέες…

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Με πληροφορίες από τα Proto Thema, Liberal και Lifo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου