Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Bill Gates: οι πλούσιες χώρες πρέπει να καταναλώνουν συνθετικό κρέας!

Στο νέο του βιβλίο ο γνωστός Αμερικανός δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft απαιτεί την επιβολή κατανάλωσης συνθετικού κρέατος, αντί ζώων, για να αποφευχθεί η κλιματική καταστροφή.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βρετανικού SKY, ο Μπιλ Γκέιτς ζητά την κατανάλωση 100% συνθετικού κρέατος, ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου που οδηγεί στην κλιματική αλλαγή.

Εάν αναρωτιέστε τι σχέση έχει η κατανάλωση ζώων με την κλιματική αλλαγή, να σας ενημερώσουμε πως διάφοροι επιστήμονες έχουν δημοσιεύσει μελέτες σύμφωνα με τις οποίες οι αγελάδες παράγουν πάρα πολλά αέρια σαν αυτά που ενοχοποιούνται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την αλλαγή στο κλίμα.

Στο βιβλίο του ο Μπιλ Γκέιτς υποστηρίζει ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να αποφευχθεί εάν η ανθρωπότητα χρησιμοποιήσει τα τεχνολογικά επιτεύγματα μέσω κυβερνητικής πολιτικής (επιβολής θα προσθέταμε).

Μιλώντας στο περιοδικό του ΜΙΤ Technology Review, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος είπε: «δεν πιστεύω ότι οι 80 φτωχότερες χώρες θα καταναλώνουν συνθετικό κρέας. Δεν πιστεύω ότι όλες οι πλούσιες χώρες θα πρέπει να περάσουν στην 100% κατανάλωση συνθετικού κρέατος».

Οι αγελάδες που εκτρέφονται για κατανάλωση, εκπέμπουν τεράστιες ποσότητες μεθανίου, ενός αερίου υπεύθυνου για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, που έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Το ποσοστό του μεθανίου στην ατμόσφαιρα αυξήθηκε δραματικά μεταξύ των ετών 2000 και 2017. Οι ερευνητές πιστεύουν πως το αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι 4 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος του αιώνα.

Οι επιστήμονες θεωρούν πως αυτό θα αποτελέσει ένα επικίνδυνο σημείο καμπής για την ανθρωπότητα, που αν το υπερβεί θα οδηγηθεί σε φυσικές και οικολογικές καταστροφές και μαζική μετανάστευση.

«Οι εκπομπές μεθανίου από τα βοοειδή και τα άλλα μηρυκαστικά ζώα είναι σχεδόν όσες και οι εκπομπές από τα ορυκτά καύσιμα της βιομηχανίας» υποστηρίζει ο Dr Robert Jackson. «Οι άνθρωποι αστειεύονται για τα αέρια των αγελάδων, χωρίς να αντιλαμβάνονται για το πόσο μεγάλες ποσότητες εκπέμπουν» προσθέτει.

Μιλώντας για το θέμα στο MIT Technology Review, ο Μπιλ Γκέιτς περιγράφει το πρόβλημα ως «πολύ δύσκολο» σημειώνοντας πως ούτε οι ενώσεις που μειώνουν τις εκπομπές μεθανίου είναι αρκετές.

«Η διαφορά της γεύσης θα συνηθιστεί, ενώ ε τον καιρό η γεύση θα βελτιωθεί» υποστηρίζει ο Μπιλ Γκέιτς. Μάλιστα μία εταιρεία, η Memphis Meats, για να βελτιώσει τη γεύση, κατασκευάζει συνθετικό κρέας σε κυτταρικό επίπεδο.

«Δεν πιστεύω ότι η τεχνική κατασκευής βόειου συνθετικού κρέατος θα γίνει ποτέ οικονομική» προσθέτει ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος.

Όμως, υποστηρίζει, κάποιες εταιρείες έχουν σχέδιο για ποιοτικό κρέας με κόστος ανταγωνιστικό. Ενώ οι εταιρείες αυτές αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% της παγκόσμιας παραγωγής κρέατος, εξελίσσονται και θα βρουν λύσεις.

Με λίγα λόγια, ο Μπιλ Γκέιτς μας πληροφορεί πως σε μερικά χρόνια θα πρέπει να σταματήσει η κτηνοτροφία και να χάσουν τη δουλειά τους και τα εισοδήματά τους μερικά εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως, για να μειωθεί στο ελάχιστο ο πληθυσμός των βοοειδών, τα οποία εκπέμπουν πολύ μεθάνιο και καταστρέφουν τον πλανήτη.

Επίσης μας πληροφορεί πως εάν θέλουμε να τρώμε κρέας, θα πρέπει να το αγοράζουμε από τις εταιρείες παραγωγής συνθετικού κρέατος, το οποίο όμως θα είναι ακριβό. Άρα, να ξεχάσουμε την κατανάλωση κρέατος, να ξεχάσουμε την πιθανότητα αυτάρκειας σε τρόφιμα επειδή ζούμε στο χωρίο, καθώς η εκτροφή ζώων θα απαγορευτεί και θα πρέπει να αγοράζουμε μόνο από το σούπερ μάρκετ τα εγκεκριμένα τρόφιμα.

Φυσικά η οδηγία του OHE για κατανάλωση εντόμων αντί κρέατος είναι σε πλήρη ισχύ, αφού οι απαραίτητες πρωτεΐνες για τον άνθρωπο περιέχονται σε πάρα πολλά γευστικά έντομα…

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου