Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Η Ρωσία έτοιμη να διαπραγματευτεί την πώληση μαχητικών αεροσκαφών και στην Τουρκία

Η Τουρκία είναι πολύ πιθανό να στραφεί στη Ρωσία για απόκτηση προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών μετά την απομάκρυνσή της από το πρόγραμμα του F-35.


Η είδηση ότι η Τουρκία μπορεί να διαπραγματευτεί την απόκτηση Ρωσικών προηγμένων μαχητικών Su35, 4ης++ γενιάς, ή Su-57, 5ης γενιάς, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και στην έγκυρη ιστοσελίδα Ahval.

Στο άρθρο αναφέρεται η δημοσίευση του Sputnik Turkiye, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί την πώληση των προηγμένων αεροσκαφών της σε στρατηγικούς εταίρους. Όμως στο δημοσίευμα δεν κατονομάζεται η Τουρκία ως πιθανός πελάτης. Αφήνεται όμως να εννοηθεί.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της χώρας του για την απόκτηση Ρωσικών προηγμένων αεροσκαφών το 2019 όταν μαζί με τον Ρώσο Πρόεδρο επισκέφτηκαν την έκθεση MAKS. Όμως, επίσημο ενδιαφέρον δεν έχει εκφραστεί ακόμη.

Σε δημοσίευμα του πρακτορείου TASS αναφέρεται ότι μέχρι στιγμής καμία χώρα της Μέσης Ανατολής δεν έχει εκφράσει επισήμως την πρόθεσή της να αποκτήσει κάποιο προηγμένο Ρωσικό μαχητικό, αλλά υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες χώρες.

Εάν τελικά η Τουρκία αποκτήσει περισσότερες συστοιχίες S-400 (όπως έχει ανακοινωθεί) και παραγγείλει Ρωσικά προηγμένα μαχητικά, τότε η ρήξη με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα είναι οριστική.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου