Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Πρωθυπουργός Δανίας: «μηδενική παροχή ασύλου για διατήρηση της κοινωνικής συνοχής»

Η Δανία ξεκινά την πολιτική μηδενικής παροχής ασύλου σε μετανάστες, καθώς διαπιστώθηκε ή δημιουργία μιας σειρά από προβλήματα στη χώρα εξαιτίας της παροχής ασύλου σε πάρα πολλούς (παράνομους) μετανάστες.


Η Δανέζα Πρωθυπουργός Mette Frederiksen (43 ετών) υποστηρίζει πως θα πετύχει σε αυτό που απέτυχαν άλλοι Δανοί πολιτικοί, καθώς στη χώρα των 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων έχει ξεκινήσει το ντιμπέιτ για τον ρόλο της πολυπολιτισμικότητας και του Ισλάμ στην τοπική κοινωνία, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Gatestone Institute.

«Σκοπός μας είναι η ύπαρξη μηδενικών αιτήσεων ασύλου. Δεν μπορούμε να το υποσχεθούμε, αλλά μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο σύστημα παροχής ασύλου και να κάνουμε τα πάντα για να το εφαρμόσουμε. Πρέπει να προσέξουμε να μην έρθουν στη χώρα μας πάρα πολλοί ξένοι, ειδάλλως δεν θα υπάρχει κοινωνική συνοχή, η οποία ήδη δοκιμάζεται» δήλωσε η Mette Frederiksen.

Η Δανία έχει δεχτεί 40.000 αιτήσεις ασύλου την τελευταία πενταετία, κυρίως μουσουλμάνων από την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Σήμερα στη Δανία διαβιούν 35.536 Σύριοι, 33.111 Τούρκοι, 21.840 Ιρακινοί, 17.195 Ιρανοί, 14.471 Πακιστανοί, 13.864 Αφγανοί, 12.990 Λιβανέζοι και 11.282 Σομαλοί, με τους μουσουλμάνους να αποτελούν το 5,5% των κατοίκων της Λουθηρανικής κυρίως Δανίας.

Σύμφωνα με το σενάριο της μηδενικής παροχής ασύλου, οι μουσουλμάνοι της Δανίας θα αποτελούν το 7,6% των κατοίκων της το 2050. Σύμφωνα με το σενάριο της ήπιας παροχής ασύλου, οι μουσουλμάνοι της Δανίας θα αποτελούν το 11,9% των κατοίκων της το 2050. Σύμφωνα με το σενάριο της υψηλής παροχής ασύλου, οι μουσουλμάνοι της Δανίας θα αποτελούν το 16% των κατοίκων της το 2050.

Στις Ευρωπαϊκές χώρες όπου υπάρχει μαζική μετανάστευση αυξήθηκαν δραματικά τα εγκλήματα και η κοινωνική ένταση, ενώ οι πόλεις της Δανίας υποφέρουν από πυροβολισμούς, πυρπολήσεις αυτοκινήτων και τις πολλές συμμορίες, αναφέρεται στο δημοσίευμα του Gatestone Institute.

«Δυστυχώς, πιστεύω πως η μείωση στις αιτήσεις ασύλου, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξησή τους αμέσως μετά την κρίση του του covid-19. Αρκεί να δούμε τι συμβαίνει στα Κανάρια νησιά, που έχουν πλημμυρίσει από μετανάστες. Το ερώτημα είναι το πότε θα βιώσουμε μια νέα μεταναστευτική κρίση, ίδια με το 2015, μετά την κρίση του κορωνοϊού» είπε η Pia Kjærsgaard βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας.

«Ένα μεγάλος μέρος του Ισλάμ στη Δανία αντιπροσωπεύεται από εξτρεμιστές. Ο πόλεμος κατά του Ισλαμισμού αφορά την επιβίωση του κράτους πρόνοιας. Η Δανία δεν πρέπει να προσαρμοστεί στο Ισλάμ. Το Ισλάμ πρέπει να προσαρμοστεί στη Δανία» δήλωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης Mattias Tesfaye.

Τα τελευταία χρόνια η Δανία έχει ανακοινώσει πολλά μέτρα με σκοπό την ενσωμάτωση των μεταναστών και τον περιορισμό της μαζικής μετανάστευσης. Μεταξύ άλλων, έγινε υποχρεωτική η μετάφραση των προσευχών που ακούγονται στους τόπους λατρείας στη Δανέζικη γλώσσα, ενώ έπρεπε να αποδειχθεί ότι οι μετανάστες γνωρίζουν τη γλώσσα της χώρας.

Τον Οκτώβριο του 2020 ανακοινώθηκε ο νέος νόμος για τον επαναπατρισμό των μεταναστών, ενώ από τον Ιούνιο του 2018 απαγορεύτηκε η πλήρης κάλυψη του προσώπου (των γυναικών) σε δημόσιους χώρους. Η χρήση μπούρκας (που καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο) ή του νικάμπ (που αφήνει ελεύθερα μόνο τα μάτια) τιμωρείται με πρόστιμο 135 ευρώ, ενώ η επανάληψη του αδικήματος επιφέρει πρόστιμο 1350 ευρώ. Η επιβολή μπούρκας ή νικάμπ στις γυναίκες επιφέρει ποινή φυλάκισης έως 2 έτη.

Ο νόμος αυτός είχε ως αποτέλεσμα την διαμαρτυρία γυναικών έξω από το Κοινοβούλιο της Δανίας, που υποστήριζαν πως δεν θα εγκαταλείψουν τις Αρχές τους, εννοώντας πως θέλουν να φοράνε μπούργκα ή νικάμπ.

Ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης Søren Pape Poulsen είχε δηλώσει ότι «κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να αποτελούν μέρος της Δανέζικης κοινωνίας, αλλά θέλουν να δημιουργήσουν μια παράλληλη κοινωνία, με τους δικούς τους κανόνες. Θέλουμε να ζούμε σε μια κοινωνία όπου θα μπορούμε να δούμε τα μάτια του άλλου, όπου θα μπορούμε να δούμε το πρόσωπο του άλλου, σε μια ανοιχτή Δημοκρατία».

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου