Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Steinmeier: Ο αγωγός Nord Stream II αποτελεί υποχρέωση προς τη Ρωσία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας είπε ότι ο αγωγός Nord Stream II αποτελεί υποχρέωση της Γερμανίας προς τη Ρωσία, εξαιτίας των δεινών που της προξένησε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Οι Γερμανοί διαχρονικά έχουν αποδείξει ότι βάζουν το συμφέρον τους πάνω από όλα. Και καλά κάνουν. Από τη στάση τους θα έπρεπε να παραδειγματιστούν οι Έλληνες πολιτικοί, οι οποίοι (δυστυχώς) σπανίως θέτουν το συμφέρον της Ελλάδας πάνω από της Ευρωπαϊκής (δήθεν) Ένωσης ή το ατομικό τους.

Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Rheinische Post είπε ότι η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία Nord Stream II αποτελεί ένα είδος αποζημίωσης της Γερμανίας προς τη Ρωσία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα εγκλήματα πολέμου κατά της Σοβιετικής Ένωσης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι ο λόγος που η Γερμανία έχει υποχρέωση να επιμείνει στην κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία (Nord Stream II), σύμφωνα με τον Γερμανό Πρόεδρο.

«Για εμάς του Γερμανούς, υπάρχει μια εντελώς διαφορετική διάσταση. Κοιτάμε πίσω σε μια εποχή με πολλά γεγονότα με τη Ρωσία, καθώς υπήρξαν φάσεις ανθηρής συνεργασίας, αλλά υπήρξαν περισσότερες φάσεις τρομερής αιματοχυσίας» είπε ο Frank-Walter Steinmeier.

Η 22α Ιουνίου είναι η επέτειος των 80 χρόνων από την επίθεση της Γερμανίας στη Σοβιετική Ένωση, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 20 εκατομμυρίων ανθρώπων.

«Αυτό δεν δικαιολογεί τα προβλήματα στην πολιτική ζωή της σημερινής Ρωσίας, αλλά δεν πρέπει να χάνεται η μεγαλύτερη εικόνα» πρόσθεσε ο Γερμανός Πρόεδρος.

Ο Στάινμάιερ είπε ότι μετά από πολλά κύματα στις διπλωματικές σχέσεις των τελευταίων ετών, οι ενεργειακές σχέσεις αποτελούν την τελευταία γέφυρα μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρώπης, ενώ οι γέφυρες αυτές δεν θα πρέπει να κοπούν (είπε συγκεκριμένα, καούν), καθώς αυτό δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος. Αν κοπούν αυτές οι γέφυρες, τότε δεν θα υπάρχει επικοινωνία με τη Ρωσία, πρόσθεσε.

Ο Γερμανός Πρόεδρος, ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί πως, παρά τις ισχυρές Αμερικανικές αντιρρήσεις και την επιβολή κυρώσεων στις εταιρείες που κατασκευάζουν τον αγωγό Nord Stream II, η κατασκευή του πρέπει να ολοκληρωθεί, όχι επειδή έτσι βολεύει ενεργειακά την Γερμανία, αλλά επειδή με αυτόν τον τρόπο θα αποπληρωθεί ηθικά ένα μέρος του χρέους της Γερμανίας προς τη Ρωσία, για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μπορεί να μην το είπε έτσι καθαρά ο Frank-Walter Steinmeier, αλλά αυτό εννόησε.

Βλέπουμε πως η Γερμανία, παρουσιάζει τις καταστάσεις όπως τη συμφέρει. Αντί να ακολουθήσει τη γραμμή των Βρυξελλών για σταδιακή ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία, επιμένει στην κατασκευή ενός νέου αγωγού.

Φυσικά, καρφί δεν κάηκε στη Γερμανία όταν επιβλήθηκε απαγόρευση εξαγωγής των Ελληνικών προϊόντων προς τη Ρωσία, εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας, με αποτέλεσμα οι Έλληνες παραγωγοί να χάσουν μια σημαντικότατη αγορά αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Ωφελημένη από το εμπάργκο βγήκε η Τουρκία, η οποία κάλυψε την Ρωσική αγορά από τις ελλείψεις των Ελληνικών προϊόντων.

Η Γερμανία, που υποτίθεται αποτελεί εταίρο της Ελλάδας στην ΕΕ και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, αποκλείει την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων και την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου προς την Ελλάδα. Αρνείται προβάλλοντας διάφορες φαιδρές δικαιολογίες. Όπως φαιδρές είναι και οι δικαιολογίες για την επιμονή της να παραμείνει εξαρτημένη από την Ρωσία στο θέμα του φυσικού αερίου, παρά τις αντίθετες οδηγίες από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Αυτά, να τα βλέπουν οι Έλληνες πολιτικοί, που συνεχώς σκύβουν το κεφάλι στη Γερμανία, αντί να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και να απαιτήσουν τα οφειλόμενα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου