Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Εκατοντάδες στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην Αυστραλία για να επιβάλλουν την απαγόρευση κυκλοφορίας

Το Σίδνεϊ είναι η πρώτη πόλη της Αυστραλία στο οποίο αναπτύχθηκαν εκατοντάδες στρατιώτες για να βοηθήσουν στην επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας (lockdown) λόγο της μετάλλαξης Δέλτα του covid.


Η λεγόμενη μετάλλαξη Δέλτα ξεκίνησε στην Αυστραλία τον Ιούνιο και έχει καταγράψει σχεδόν 3000 μολύνσεις και 9 θανάτους.

Οι Αυστραλιανοί στρατιώτες πρώτα θα εκπαιδευτούν για ένα Σαββατοκύριακο και μετά θα αναπτυχθούν για άοπλες περιπολίες.

Η ανάπτυξη του στρατού στους δρόμους της Αυστραλίας έχει προκαλέσει διαμάχη για το αν είναι απαραίτητη. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Αυγούστου. Δικαίωμα εξόδου από το σπίτι θα έχουν μόνο όσοι είναι απαραίτητο να ασκηθούν, για αγορές σε καταστήματα, παροχή βοήθειας σε τρίτους και για άλλους λόγους, αναφέρεται στο δημοσίευμα του BBC.

Παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει εδώ και 5 εβδομάδες, οι Αρχές κατέγραψαν 170 νέες μολύνσεις την Παρασκευή.

Οι στρατιώτες θα συνεργαστούν με την Αστυνομία για να βεβαιωθεί ότι οι κάτοικοι της χώρας ακολουθούν τους κανόνες και δεν θα ταξιδεύουν πιο μακριά από 10 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας τους.

Η αυστηροποίηση των μέτρων κρίθηκε απαραίτητη επειδή κάποιοι Αυστραλοί θεώρησαν ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν τους αφορούν, υποστηρίζει ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Οι Αρχές διαπίστωσαν πως η εξάπλωση του ιού γίνεται κυρίως εντός των επιτρεπόμενων ορίων μετακίνησης.

Δικηγόροι και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανησυχούν ότι η ανάπτυξη του στρατού σε μια φιλελεύθερη χώρα αποτελεί ανησυχητικό φαινόμενο.

Η νόσος έχει επηρεάσει κυρίως του εργάτες και τις μεγάλες οικογένειες στις φτωχότερες περιοχές του Σίδνεϊ, όπου ζουν 2 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι άνθρωποι αυτοί ήδη υποφέρουν από την ανεργία, δυσκολεύονται να πληρώσουν το ενοίκιο και τα δάνειά τους, ακόμη και να τραφούν. Έτσι ήδη αισθάνονται μειονεκτικά. Η αυστηροποίηση των μέτρων κυκλοφορίας στην περιοχή τους, θα επιβαρύνει την κατάστασή τους, υποστηρίζουν οι επικριτές της ανάπτυξης του στρατού στους δρόμους της πόλης.

Στην Αυστραλία έχει εμβολιαστεί μόλις το 17% των ενηλίκων.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου