Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι εγκατέλειψε μετανάστες σε βραχονησίδα

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα και συγκεκριμένα το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα ότι εγκατέλειψε παράνομους μετανάστες σε Τουρκική βραχονησίδα στην ευρύτερη περιοχή του Καστελλόριζου.


Το Τουρκικό πρακτορείο Anadolu δημοσιεύει και βίντεο του επίμαχου γεγονότος, το οποίο προέρχεται από Τουρκικό drone που συμμετείχε στην καταπολέμηση των πυρκαγιών της περιοχής.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία υποστηρίζει ότι σκάφος του Λιμενικού αποβίβασε ομάδα μεταναστών στη Τουρκική βραχονησίδα Basak που βρίσκεται στην περιοχή του Κας, δηλαδή στην περιοχή του Καστελλορίζου και συγκεκριμένα βόρεια της Στρογγύλης σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου.

Μετά την εγκατάλειψή τους από το Ελληνικό Λιμενικό στην ακατοίκητη βραχονησίδα χωρίς τροφή και νερό, οι παράνομοι μετανάστες διασώθηκαν από την Τουρκική ακτοφυλακή, υποστηρίζεται στο δημοσίευμα.

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και απάνθρωπη συμπεριφορά κατά των παράνομων μεταναστών σε πολλές περιπτώσεις. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν κακοποίηση, αρπαγή των ρούχων, ακόμη και κλοπή!

Η Τουρκία και διάφορες οργανώσεις και ΜΚΟ κατηγορούν την Ελλάδα για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών, καθώς παραβιάζονται τα δικαιώματά τους και το Διεθνές Δίκαιο. Το ότι παραβιάζονται τα σύνορα της Ελλάδας και η Ελληνική κυριαρχία από ανθρώπους που προέρχονται από το έδαφος της Τουρκίας, προφανώς και δεν ενδιαφέρει του Τούρκους και τις ΜΚΟ.

Όμως, η Τουρκία είναι αυτή που συμφώνησε έναντι 6 δισεκατομμυρίων ευρώ να μην επιτρέπει στους παράνομους μετανάστες να φεύγουν από τις ακτές της με προορισμό την Ελλάδα, που αποτελεί χώρα της ΕΕ. Προφανώς η Τουρκία δεν κάνει σωστά τη δουλειά της, δεν φυλάει τα σύνορά της και παραβιάζει την συμφωνία που έχει υπογράψει με την ΕΕ.

Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της από την είσοδο παράνομων μεταναστών.

Εάν το σκάφος που φαίνεται να εγκαταλείπει ανθρώπους στη βραχονησίδα είναι Ελληνικό, δεν είναι δυνατό να φανεί από την χαμηλής ανάλυσης κάμερα που χρησιμοποιεί το Τουρκικό drone. Ούτε και οι επιβάτες μπορεί να φανεί εάν είναι παράνομοι μετανάστες ή πράκτορες της ΜΙΤ που στήνουν ένα θέμα με σκοπό να κατηγορήσουν την Ελλάδα. Άλλωστε είναι γνωστοί για τις προβοκάτσιες που στήνουν διαχρονικά οι Τούρκοι για να πετύχουν τους πονηρούς τους σκοπούς.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου