Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Παράνομοι μετανάστες: μέσω Βουλγαρίας στην Ελλάδα (video)

Μέσω Βουλγαρίας περνάνε στην Ελλάδα οι παράνομοι μετανάστες. Οι Τούρκοι διακινητές, βλέποντας πως η διέλευση μέσω του ποταμού Έβρου είναι σχεδόν αδύνατη, οδηγούν τα καραβάνια των παράνομων μεταναστών αρχικά στην Βουλγαρία και στη συνέχεια στην Ελλάδα.


Δεν είναι καινούρια η διαδρομή των παράνομων μεταναστών. Εδώ και έναν χρόνο οι κάτοικοι του Έβρου βλέπουν τους παράνομους μετανάστες να εισέρχονται στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας. Είναι όμως η πρώτη φορά που προβάλλεται βίντεο στην τηλεόραση που να δείχνει την διαδρομή τους.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι διακινητές οδηγούν τους παράνομους μετανάστες πρώτα στη Βουλγαρία, προς το Σβίλεγκραντ που βρίσκεται σίπλα στα σύνορα με την Ελλάδα. Παρόλο που η Βουλγαρία είναι χώρα της Ευρωπαϊκής δήθεν Ένωσης και θα μπορούσαν εκεί να αιτηθούν άσυλο ή να κατευθυνθούν μέσω Ρουμανίας στην κεντρική Ευρώπη, οι Τούρκοι διακινητές οδηγούν τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα μέσω των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

Σκοπός των παράνομων μεταναστών είναι να φτάσουν αρχικά στο χωριό Δέρειο. Υπάρχουν καταγγελίες κατοίκων του βορείου Έβρου (από τα χωρία Μεταξάδες, Αβδέλλα, Πολιά, Σαύρα, Αλεποχώρι και Παλιούρι), καταγγελίες που έχουν γίνει και σε εμάς, ότι ομάδες παράνομων μεταναστών μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών ακόμη και τη νύχτα και ζητούν από τους κατοίκους οδηγίες για το πως θα φτάσουν στο Δέρειο. Επίσης, προσφέρουν χρήματα στους κατοίκους για να τους μεταφέρουν στο Δέρειο. Προφανώς στο Δέρειο βρίσκεται ο «σύνδεσμος» που θα τους μεταφέρει στις Σάπες και στη συνέχεια προς Θεσσαλονίκη.

Για το όλο θέμα έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές ασφαλείας της χώρας.

Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να φτιάξει φράχτη στα σύνορά της με την Βουλγαρία, καθώς οι δύο χώρες ανήκουν στην ΕΕ. Η Βουλγαρία όμως, ουσιαστικά κάνει τα στραβά μάτια στην παράκαμψη του ποταμού Έβρου από τους παράνομους μετανάστες, επειδή στη συνέχεια κατευθύνονται προς την Ελλάδα και όχι προς το εσωτερικό της Βουλγαρίας.

Άλλωστε, εδώ και χρόνια υπάρχει φράχτης στα σύνορα Βουλγαρίας – Τουρκίας που αποτρέπει την είσοδο παράνομων μεταναστών στη Βουλγαρία.
Διαβάστε σχετικά στα άρθρα του CosmoStatus ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Το 2020, η Τουρκία κατηύθυνε όλους τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα. Κανένας δεν προσπάθησε να εισέλθει στην ΕΕ μέσω Βουλγαρίας. Προφανώς υπάρχει κάποια συμφωνία μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας.

Είναι επίσης γνωστό πως στη Βουλγαρία εισέρχονται ελάχιστοι παράνομοι μετανάστες, καθώς αντιμετωπίζονται σκληρά από τις Βουλγαρικές Αρχές, σε αντίθεση με την Ελλάδα, που εξαιτίας των διαφόρων ΜΚΟ απολαμβάνουν διάφορα προνόμια.

Η Βουλγαρία ΔΕΝ συμπεριφέρεται ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Βουλγαρία ΔΕΝ φυλάει τα σύνορά της.
Η Βουλγαρία ΔΕΝ αποτρέπει την παράνομη μετανάστευση.

Προφανώς και υπάρχει μυστική συμφωνία μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας, σε βάρος της Ελλάδας. Η Τουρκία δεν φυλάει τα σύνορά της και δεν αποτρέπει την παράνομη μετανάστευση προς την Ελλάδα, δηλαδή την Ευρωπαϊκή δήθεν Ένωση, καταπατώντας τη συμφωνία που έχει υπογράψει και παρά τα περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια ευρώ που έχει λάβει για τον λόγο αυτό.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να θαυμάσετε τον Ομέρ Τσελίκ να συκοφαντεί την Ελλάδα για βαρβαρότητα, για πρακτικές που δεν ισχύουν, επειδή υπερασπίζεται τα σύνορά της και δεν επιτρέπει την εισβολή από την Τουρκία των παράνομων μεταναστών, οι οποίοι δεν θα έπρεπε καν να έχουν φύγει με βάρκες από τα Τουρκικά παράλια, βάσει της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.

Τα σύνορα της Ελλάδας πρέπει να φυλαχθούν. Η εισβολή πρέπει να σταματήσει. Εάν οι Βρυξέλλες θεωρούν πως ακόμη υπάρχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να στείλουν στρατό, ο οποίος θα αποτρέψει την παράνομη μετανάστευση από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Η σύλληψη και η καταγραφή των παρανόμως εισελθόντων δεν αποτελεί λύση. Σε αντίθετη περίπτωση, η Ελλάδα θα πρέπει να φροντίσει με κάθε τρόπο, όλοι οι παράνομοι και όχι μόνο, μετανάστες που βρίσκονται στο έδαφός της, να απομακρυνθούν, είτε προς την υπόλοιπη Ευρώπη, είτε προς τις πατρίδες τους.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου