Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Παρακαλάνε για βοήθεια μέσω διαδικτύου οι Τούρκοι

Μέσω των κοινωνικών δικτύων παρακαλάνε για διεθνή βοήθεια οι Τούρκοι για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες φωτιές που καταστρέφουν τα δάση της χώρα τους.


Τα μηνύματα που δημοσιεύονται είναι διατυπωμένα σε αρκετές γλώσσες, ώστε να μπορούν να αναγνωστούν από περισσότερο κόσμο και να προκαλέσουν τη συμπάθειά τους.

«Στέλνω την φωνή μου σε όλα τα έθνη, έφτασε η ώρα να ενώσουμε τα χέρια και να σώσουμε τον πλανήτη. Η Τουρκία είναι συντετριμμένη από το ξέσπασμα περισσότερων από 112 πυρκαγιών. Οι φωτιές συνεχίζουν να εξαπλώνονται ευρέως και δεν μπορούν να καταπολεμηθούν εξαιτίας της έλλειψης εξοπλισμού. Οικογένειες έμειναν άστεγες, η απώλεια ζωών συνεχίζεται. Είναι ολικά αποκαρδιωτικό. Σώστε την Τουρκία, σώστε τον πλανήτη μας» γράφει το μήνυμα που μέσω @ απευθύνεται στον ΟΗΕ, την UNESCO, τη UNICEF, την Ευρωπαϊκή Ένωση, αρχηγούς κρατών και άλλους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς.

Ακολουθεί το μήνυμα στα Αγγλικά:

«I’m sending out my voice to all nations it’s time to join hands and save our planet. Turkey is devastated with 112 fire outbreaks and more. The fire outbreaks keep spreading wide and can’t be stopped due to limited facilities. Families rendered homeless, lost of lives still continues. It’s a total heart break. Save Turkey, save our planet» με # saveturkey, saveplanetearth, helpturkey

Ακόμη και ο αμφιλεγόμενος οργανισμός Islamic Relief USA ξεκίνησε ένα από τα γνωστά παιχνίδια του συγκέντρωσης χρημάτων για την Τουρκία μέσω αναδημοσίευσης μιας εικόνας, κυρίως στο story των χρηστών του Instagram.

Ακόμη και η Ευρωλίγκα του μπάσκετ (Turkish Airlines EuroLeague) στο Twitter αναδημοσιεύει την φωτογραφία με την έκκληση για βοήθεια, την οποία αρχικά δημοσίευσε ο Γάλλος μπασκετμπολίστας Nando De Colo.

Σε πολλές κοινοποιήσεις της φωτογραφίας με το #saveturkey αναγράφεται από τους χρήστες ότι καμία γειτονική χώρα δεν βοηθά την Τουρκία.

Δυστυχώς, οι Τούρκοι (κυρίως) χρήστες του διαδικτύου δεν έχουν πληροφορηθεί από τα πλήρως κατευθυνόμενα ΜΜΕ της χώρας τους, ότι η Τουρκία ουσιαστικά αρνείται τη βοήθεια της Ελλάδας, η οποία έχει προσφερθεί μέσω της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Άλλωστε, πως θα ήταν δυνατό να πληγωθεί το γόητρο της δήθεν πανίσχυρης Τουρκίας, μέσω βοήθειας από τη «φτωχή» Ελλάδα;

Οι Τούρκοι πολίτες είναι εξοργισμένοι με τους πολιτικούς που τους κυβερνάνε, τους οποίους αυτοί ψήφισαν, επειδή η χώρα τυπικά διαθέτει 20 πυροσβεστικά αεροπλάνα, αλλά διαθέσιμα φαίνεται να είναι μόλις 3 canadair.

Η «ισχυρή» Τουρκία όμως, με τον «πανίσχυρο» στρατό της που διαθέτει 200 οπλισμένα drone, δεν φρόντισε να αποκτήσει πυροσβεστικά αεροπλάνα και οχήματα, ανάλογα του μεγέθους της και της «ισχύος» της. Φρόντισε όμως να αποκτήσει δεκάδες vip αεροπλάνα για τον Πρόεδρό της και τους Υπουργούς του.

Σίγουρα πονάει η ψυχή μας όταν βλέπουμε να καίγονται χιλιάδες στρέμματα δάσους στην Μικρά Ασία και να καταστρέφεται το οικοσύστημα. Συμπονούμε τον λαό, αλλά οι ευθύνες βαρύνουν πρώτα τον λαό για την ψήφο του και μετά τους κυβερνώντες.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία στην καταπολέμηση των πυρκαγιών, εάν της ζητηθεί. Άλλωστε η Ελλάδα βοηθάει κάθε χρόνο την Κύπρο, το Ισραήλ και άλλες χώρες που ζητούν τη βοήθειά της. Τις προηγούμενες ημέρες, 2 Ελληνικά Canadair βοήθησαν τους Ιταλούς στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών στη Σικελία.

Ας είναι όμως προσεκτικοί οι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου που αναπαράγουν φωτογραφίες του στυλ Save Turkey που προέρχονται από ύποπτες οργανώσεις που εδώ και χρόνια δεν επιθυμούν την πρόοδο και την ευημερία της Ελλάδας.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου