Όταν διαθέτεις πολλά και διαφόρων τύπων δικής σου κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τότε τα χρησιμοποιείς.
Η Τουρκία κατάφερε να γίνει μια από τις πιο σημαντικές χώρες στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, είτε για επιτήρηση είτε για κρούση, καθώς εκτός από τα καθιερωμένα συστήματα με κάμερες, τα Τουρκικά ΜΕΑ διαθέτουν και όπλα.
Η Τουρκία του Ερντογάν, κατάφερε μέσα σε 20 χρόνια να αναπτύξει τα δικά της ΜΕΑ, με οποιονδήποτε τρόπο, σχεδιάζοντας, υλοποιώντας και αγοράζοντας τεχνολογία από εταιρείες άλλων χωρών, που όταν τους προσφέρεις χρήματα, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να σου πουλήσουν την απαραίτητη τεχνολογία.
Η Τουρκία έχει κατασκευάσει δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες ΜΕΑ όλων των τύπων και των χρήσεων. Από τη στιγμή του διαθέτει πολλά, λογικό είναι να τα χρησιμοποιεί. Τα χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο στην Ανατολική Θράκη, στα παράλια της Μικράς Ασίας και εδώ και λίγους μήνες από την Κύπρο.
Σήμερα Παρασκευή, στις 3 το μεσημέρι, 7 Τουρκικά ΜΕΑ εντοπίστηκαν μέσω της ιστοσελίδας flightradar24 να πετούν ταυτόχρονα.
Σίγουρα η Τουρκία δεν παραβιάζει κάποιον διεθνή κανόνα, αλλά στέλνει ένα μήνυμα: εγώ έχω, εσείς τι έχετε;
Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε, τα νέα Ελληνικά ΜΕΑ που αναπτύσσονται τον τελευταίο καιρό, να έχουν καλύτερη τύχη από ότι είχαν τα πρωτοποριακά Ελληνικά ΜΕΑ «Πήγασος Ι» και «Πήγασος ΙΙ» και να εισέλθουν σύντομα σε παραγωγή και επιχειρησιακή αξιοποίηση.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο Αρχύτας, το LOTUS και τα υπόλοιπα υπό ανάπτυξη Ελληνικά ΜΕΑ, να μην περιοριστούν σε ρόλο επιτήρησης, παρατήρησης, συγκέντρωσης πληροφοριών, έρευνας και διάσωσης, αλλά σύντομα να εξοπλιστούν με τα κατάλληλα όπλα ώστε να μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφος και στον αέρα.
Είναι βέβαιο πως υπάρχουν ικανότατοι Έλληνες επιστήμονες και εταιρείες που μπορούν να δημιουργήσουν τα κατάλληλα για την Ελλάδα ΜΕΑ, αρκεί βέβαια να στηριχθούν από τις Ελληνικές κυβερνήσεις και να γίνουν οι κατάλληλες παραγγελίες από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που θα ωφελήσουν την άμυνα της χώρας.
Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου