Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Βίκτωρ Όρμπαν: η Δύση είναι όμηρος της ιδέας της ανοιχτής κοινωνίας

Εγκαταλείποντας τον Χριστιανισμό, η Δύση έχασε την αίσθηση της αποστολής της, είπε ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Μετά τις αποτυχίες της Δύσης, είναι στο χέρι της Κεντρικής Ευρώπης να προσφέρει πίστη και την έμπνευση, είπε ο Βίκτωρ Όρμπαν κατά την τελετή έναρξης του ακαδημαϊκού έτους στο Κολέγιο Mathias Corvinus της Βουδαπέστης και πρόσθεσε πως ο 21 αιώνας θα είναι ο αιώνας της Ασίας, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό.

«Πώς ήταν δυνατόν η Δύση να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κόσμου για 400 χρόνια; Αυτό πρέπει να εξηγηθεί. Η Δύση δεν θα μπορούσε να ήταν στην πρώτη γραμμή του κόσμου χωρίς την αίσθηση της αποστολής της και η ιεραποστολική συνείδηση του Δυτικού ανθρώπου έγκειται στον Χριστιανισμό» είπε ο Βίκτωρ Όρμπαν.

«Κάτι άλλαξε στον 21 αιώνα και όλα αυτά άλλαξαν μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου» πρόσθεσε Βίκτωρ Ορμπάν.

«Η κουλτούρα που δημιουργήθηκε πήρε τον έλεγχο στις ΗΠΑ, ενώ στην Ευρώπη, ένα είδος μουσουλμανικής παλίρροιας ξεκίνησε από το νότο και δημιούργησε μια νέα κατάσταση στη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες, την Ισπανία, Ιταλία. Η Δύση σταδιακά έχασε την πίστη της και την συνείδηση της αποστολής της» είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

«Σήμερα, μια ανοιχτή κοινωνία είναι το μόνο σχέδιο στη Δυτική Ευρώπη. Τώρα, σε μια περίοδο μουσουλμανικής παλίρροιας και την άνοδο της Ασίας, η Δύση δεν μπορεί να κατανοήσει την αίσθηση της αποστολής της, ενώ είναι όμηρος της ιδέας της ανοιχτής κοινωνίας. Εμείς εδώ στην Κεντρική Ευρώπη δεν έχουμε χάσει την πίστη και την έμπνευσή μας. Οι αντίπαλοί μας είναι σε θέση να οργανωθούν πιο αποτελεσματικά και να απομακρυνθούν από τις δυτικές χώρες» είπε χαρακτηριστικά ο Βίκτωρ Όρμπαν.

«Σε αυτήν την κατάσταση, η Κεντρική Ευρώπη δεν έχει χάσει την αίσθηση της αποστολή της, ούτε και οι Ούγγροι. Οι σημερινές συζητήσεις με τις Βρυξέλλες βασίζονται σε αυτήν ακριβώς τη διαφορά. Η αίσθηση της αποστολής ενός έθνους, για τη Δύση είναι απαράδεκτη και ύποπτη» κατέληξε ο Ούγγρος Πρωθυπουργός.

Η αλήθεια είναι πως το κατεστημένο των Βρυξελλών σε συνεργασία με διάφορες ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από την Open Society του George Soros, συντονισμένα κατηγορούν τον Βίκτωρ Όρμπαν ως δήθεν ακροδεξιό και δήθεν πολέμιο της Ενωμένης Ευρώπης. 

Αν όμως κάποιος παρακολουθήσει στενά τα λεγόμενα του Βίκτωρ Όρμπαν για πολλά χρόνια, θα διαπιστώσει πως ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας το μόνο που κάνει είναι να υπερασπίζεται το τρίπτυχο «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια», κάτι που για εκατομμύρια Ευρωπαίους δεν είναι κακό, όπως θέλουν μας κάνουν να πιστεύουμε οι οπαδοί της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της Παγκοσμιοποίησης, αλλά είναι η βάση του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. 

Ο Βίκτωρ Όρμπαν υπερασπίζεται την φυλετική καθαρότητα των κρατών της Ευρώπης και κυρίως της δικής του. Δεν θέλει ανεξέλεγκτη είσοδο «ξένων» στην Ουγγαρία. Θέλει η Ουγγαρία να αποτελείται από Ούγγρους. Είναι κακό αυτό; 

Γιατί θα πρέπει να γεμίσουν οι Ευρωπαϊκές χώρες από αλλόθρησκους μη Ευρωπαίους που δεν ενσωματώνονται στην Ευρωπαϊκή κοινωνία, καθώς δεν μπορούν να δεχτούν τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη και τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό;

Γιατί είναι ρατσισμός το να υπερασπίζεσαι τα σύνορα της χώρας σου και να μην θέλεις να εισβάλλουν ανεξέλεγκτα ξένοι με διαφορετική θρησκεία, ήθη, έθιμα, αξίες και πολιτισμό;

Όταν ένας Ευρωπαίος μεταναστεύει σε μια μη Χριστιανική χώρα, ακολουθεί τα ήθη και τα έθιμά της και δεν προσπαθεί να επιβάλλει στη χώρα αυτή τα δικά του. Οι γυναίκες των Ελλήνων που μεταναστεύουν στην Σαουδική Αραβία, καλύπτουν το σώμα τους και το κεφάλι τους ακριβώς όπως και οι γηγενείς γυναίκες, χωρίς να ενδιαφέρει τις τοπικές Αρχές αν είναι αλλοδαπές που έχουν διαφορετική θρησκεία που δεν απαιτεί την πλήρη κάλυψη του γυναικείου σώματος, του κεφαλιού, ακόμη και του προσώπου.

Άρα, όσοι έρχονται στην Ευρώπη, θα πρέπει να έρχονται νόμιμα, θα πρέπει να ακολουθούν τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, τα Ευρωπαϊκά ήθη και έθιμα και δεν θα πρέπει να προσπαθούν να επιβάλλουν τα δικά τους πρότυπα, ήθη, έθιμα και τρόπο ζωής στους Ευρωπαίους.

Η Ευρώπη δεν μπορεί να απαρνηθεί τις αξίες της και τον πολιτισμό της.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου