Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Άρχισε η ολομέτωπη Τουρκική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας

Το καλοκαίρι τελείωσε και βρισκόμαστε στο φθινόπωρο, το οποίο, εάν δεν αλλάξει κάτι, αναμένεται να ακολουθήσει ένας θερμός χειμώνας αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Η Τουρκική ρητορική, σε ανώτατο επίπεδο, ξεκίνησε ολομέτωπη επίθεση κατά της Ελλάδας. Με διαστρέβλωση της Ιστορίας αλλά και της πραγματικότητας, η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να παγιώσει διεκδικήσεις, έτσι ώστε όταν οι δύο χώρες αναγκαστούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη, σε βάρος της Ελλάδας.

Στο σχόλιο της Μεράλ Ακσενέρ ότι η Κωνσταντινούπολη αλώθηκε (πολιτικά) από τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε λέγοντας πως ο ίδιος δίνει τη μάχη κατά του Βυζαντίου, μετατρέποντας την Αγία Σοφία σε τζαμί.

«Η αντιπολίτευση πάει σε άλλο δρόμο. Εμείς είμαστε στο δρόμο «είτε θα αλώσω το Βυζάντιο, είτε το Βυζάντιο θα αλώσει εμένα». Εμείς αυτό το αποδείξαμε με το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας. Εκείνοι όμως προσπάθησαν να την κρατήσουν κλειστή. Όμως οι προσπάθειές μας έφεραν αποτέλεσμα και η Αγία Σοφία η οποία παρέμενε κλειστή από την εποχή του Πορθητή (σ.σ. εννοεί από την εποχή του Μουσταφά Κεμάλ του επονομαζόμενου Ατατούρκ) άνοιξε και δόθηκε στους ιδιοκτήτες της» είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Ποιοι είναι όμως οι ιδιοκτήτες της Αγίας Σοφίας; Οι κατακτητές Τούρκοι, ή οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι που την έχτισαν;

Η εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα πως παραβιάζει τον εναέριο και τον θαλάσσιο χώρο της Τουρκίας, ενώ θεωρεί πρόκληση την μετάβαση Ελλήνων πολιτικών σε νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στα παράλια της Μικράς Ασίας.

«Παρά τις εκκλήσεις που κάνει η χώρα μας για σχέσεις καλής γειτονίας, η Ελλάδα παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες και συνεχίζει τις πράξεις της που παραβιάζουν το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Με τις στρατιωτικές δυνάμεις που έχει εγκαταστήσει στα νησιά, όπως και με τα πλοία τα οποία τα προσεγγίζουν, όπως και με τις ανωτάτου επιπέδου επισκέψεις στα νησιά, συνεχίζει τις κρατικές πρακτικές οι οποίες παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Από τις αρχές του 2021 έχουν γίνει 790 παραβιάσεις με πλοία, 260 παραβιάσεις εναέριου χώρου και 97 παρενοχλήσεις εναέριων μέσων και αυτό δείχνει πως η παρανομία της Ελλάδας δεν περιορίζεται μόνο στα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς και είναι μία ένδειξη πως η Ελλάδα δεν θέλει διάλογο και ειρήνη, αλλά αντιθέτως αυξάνει την ένταση και δημιουργεί νέες εντάσεις» είπε η εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας.

Πως όμως παραβιάζουν οι Έλληνες τα θαλάσσια σύνορα της Τουρκίας; Μήπως οι Τούρκοι εννοούν τη θάλασσα όπως ορίστηκε από το παράνομο και παράλογο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης;

Πως παραβιάζουν οι Έλληνες τον εναέριο χώρο της Τουρκίας; Μήπως γίνονται πτήσεις Ελληνικών μαχητικών πάνω από την Ίμβρο ή την Τένεδο;

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η Μικρά Ασία κινδυνεύει από τα εξοπλισμένα, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης, Ελληνικά νησιά. Μα, το δόγμα και τα όπλα που υπάρχουν στα νησιά, δεν είναι επιθετικά αλλά αμυντικά! Είναι οι Τούρκοι που απειλούν τα Ελληνικά νησιά με τα εκατοντάδες αποβατικά σκάφη που υπάρχουν στα παράλια της Μικράς Ασίας και την στρατιά του Αιγαίου!

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έγραψε μήνυμα στο Twitter που αναφέρεται στη Θράκη και στην υποτιθέμενη καταπίεση που γίνεται στην μουσουλμανική μειονότητα, την οποία αποκάλεσε για ακόμη μία φορά Τουρκική, παραβιάζοντας τη Συνθήκη της Λωζάννης.

«Η Ελλάδα στη Δυτική Θράκη πρέπει να τερματίσει τις παρεμβατικές πολιτικές και τις πολιτικές καταπίεσης εναντίων των Μουφτήδων που επέλεξαν οι ομοεθνείς μας. Στο ζήτημα της προστασίας των δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών τους που απορρέουν από τη Συνθήκη ειρήνης της Λωζάννης, είμαστε δίπλα στους ομοεθνείς μας» έγραψε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

Η Συνθήκη της Λωζάννης, την οποία υπέγραψε η Τουρκία, αναγνωρίζει θρησκευτική και όχι εθνική μειονότητα στη Θράκη. Τα τελευταία χρόνια, συστηματικά και μεθοδικά, η Τουρκία αμφισβητεί και προσπαθεί να αναθεωρήσει την Συνθήκη της Λωζάννης.

Την στιγμή που η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για δήθεν καταπίεση των «ομοεθνών» της, η αναγνωρισμένη από τη Συνθήκη της Λωζάννης Ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, από 150.000 άτομα, αριθμεί το πολύ 2500. Χάρη στους συστηματικούς διωγμούς και το πογκρόμ των Σεπτεμβριανών του 1955, οι Τούρκοι εξολόθρευσαν την Ελληνική μειονότητα. Αντίθετα, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, απολαμβάνει θρησκευτική ελευθερία, ομιλεί όποια γλώσσα επιθυμεί και απολαμβάνει ισονομία στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Τουρκία διεκδικεί. Διεκδικεί ακόμη και παράλογα πράγματα. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα. Έτσι, όταν έρθει η ώρα των υποχρεωτικών διαπραγματεύσεων, η Τουρκία θα κερδίσει πολλά σε βάρος της Ελλάδας, που θα βγει πανηγυρικά χαμένη.

Ο μόνος τρόπος για να διατηρήσει η Ελλάδα τα κεκτημένα, είναι η στρατιωτική ισχύς. Η Τουρκία φοβάται μόνο τον στρατιωτικά ισχυρό. Άρα, ο εξοπλισμός της Ελλάδας με τα καλύτερα μαχητικά αεροπλάνα, τις καλύτερες φρεγάτες και άλλα σύγχρονα όπλα, είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί ο νέο-οθωμανισμός και ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου