Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Πολωνοί δισεκατομμυριούχοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός μικρού πυρηνικού εργοστασίου

Στην Πολωνία, υπάρχουν πατριώτες δισεκατομμυριούχοι, που βλέποντας τις δεσμεύσεις της χώρας για «πράσινη» ενέργεια και εξοστρακισμό του λιγνίτη. Έτσι αποφάσισαν να χτίσουν αυτοί έναν μικρό πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να διατηρηθούν σε λογικά επίπεδα οι τιμές του ρεύματος.

Συγκεκριμένα, ο Zygmut Solorz και ο Michał Sołowow ένωσαν τις δυνάμεις τους και τα δισεκατομμύριά τους, για να φτιάξουν το πυρηνικό εργοστάσιο στο Pątnów της κεντρικής Πολωνίας. Ο αντιδραστήρας θα χρησιμοποιεί την πιο σύγχρονη και ασφαλή Αμερικανική τεχνολογία (GEH BWRX-300).

Η κοινοπραξία των Πολωνών (ZE PAK) υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Αυστριακή εταιρεία MS Innovation Impulse και τη συμμετοχή των εταιρειών Argumenol και Synthos Green Energy.

Στο Pątnów όπου θα χτιστεί το νέο πυρηνικό εργοστάσιο, λειτουργεί μέχρι τώρα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη. Η εταιρεία ZE PAK έχει ανακοινώσει την απόσυρση από την παραγωγή ηλεκτρισμού από λιγνίτη μέχρι το 2030, κάτι που είναι πολύ φιλόδοξο για την εξάλειψη του άνθρακα από την παραγωγή ηλεκτρισμού.

«Χρειαζόμαστε φθηνή και καθαρή ενέργεια για να αναπτυχθεί η χώρα και η κοινωνία. Η ατομική ενέργεια είναι καθαρή και οικολογική ενέργεια. Ο σκοπός μας, για ενωμένη και καθαρή Πολωνία, αξίζει της προσπάθειας» είπε ο  Zygmunt Solorz.

Ο CEO της ZE PAK, Piotr Woźny, δήλωσε ότι το Pątnów είναι η τοποθεσία που επιλέχθηκε από την κυβέρνηση για το Πολωνικό πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας.

«Η παγκόσμια υπερθέρμανση είναι γεγονός. Η πλήρης από-ανθρακοποίηση είναι απαραίτητη και δεν αφορά μόνο την φροντίδα προς τον πλανήτη, αλλά και τις ανάγκες της οικονομίας και την απόδοση σε σχέση με το κόστος. Η πυρηνική ενέργεια είναι η προφανής απάντηση στην κρίση, αποτελεί νέα τεχνολογία αλλά δοκιμασμένη» είπε ο Michał Sołowow.

Η Πολωνία αποτελεί παραγωγικό κέντρο στην Ευρώπη και χρειάζεται σταθερή, αξιόπιστη και φθηνή ενέργεια, υποστηρίζουν οι Πολωνοί.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link

Με πληροφορίες από το RMX.NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου