Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Οι ελίτ νικήθηκαν. Γι’ αυτό έφυγε η Βρετανία από την ΕΕ

Οι Βρυξέλλες και οι διορισμένες ελίτ που κυβερνούν την ΕΕ δεν έχουν καταλάβει ακόμη γιατί οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την Ένωση.


Το 2016 οι Βρετανοί ψηφοφόροι αποφάσισαν πως δεν θέλουν η χώρα τους να διοικείται από την ΕΕ των γραφειοκρατών. Δεν θέλουν να υπερισχύει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο από τους Νόμους της Βρετανίας. Δεν θέλουν να τους επιβάλλονται νόμοι που δεν αντιπροσωπεύουν την κουλτούρα τους και τα συμφέροντά τους.

Μετά από 4,5 χρόνια διαπραγματεύσεων και με έναν Μπόρις Τζόνσον έτοιμο να κλείσει την πόρτα πίσω του χωρίς συμφωνία, η Βρετανία και η ΕΕ συμφώνησαν για τους όρους της εξόδου.

Οι Βρετανοί υποστηρικτές του Νάιτζελ Φάρατζ (πρωτεργάτη του Brexit) και του εκκεντρικού Μπόρις Τζόνσον, που ούτε χαζός είναι, ούτε τρελός, όπως υποστηρίζουν τα ΜΜΕ του Ευρωπαϊκού κατεστημένου, υποστηρίζουν πως η Βρετανία μπορεί πια να έχει τα σύνορά της, τους νόμους της, τα χρήματά της και ανεξάρτητη πολιτική εμπορίου. Η Βρετανία ξαναγίνεται Μεγάλη αποκτώντας και πάλι την κυριαρχία της και την ανεξαρτησία της.

Η συμφωνία ΕΕ - Βρετανίας που επετεύχθη προβλέπει ελεύθερο εμπόριο μεταξύ τους, χωρίς δασμούς και περιορισμούς. Αυτό σημαίνει πως τα Βρετανικά προϊόντα θα μπορούν να εξάγονται στην ΕΕ με ανταγωνιστικές τιμές, ενώ δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας στην Βρετανία. Στη συμφωνία προβλέπεται πως η νομοθεσία που θα ισχύει στη Βρετανία δεν θα περιορίζεται από τους νόμους των Βρυξελλών, που πολλές φορές, αντί να λύνουν τα προβλήματα, δημιουργούν νέα, ενώ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν θα έχει καμία ισχύ στην Βρετανία. Η Βρετανία θα μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον της χωρίς τη συγκατάθεση των γραφειοκρατών των Βρυξελλών που άγονται και φέρονται από τους λομπίστες των εταιρειών και άλλων ύποπτων οργανισμών που προωθούν περίεργες ιδέες.

«Είμαστε ανεξάρτητοι» είπε ο Μπόρις Τζόνσον και πρόσθεσε ότι «θα είμαστε φίλοι σας, σύμμαχοί σας, υποστηρικτές σας και δεν θα ξεχαστεί ότι είμαστε η νούμερο ένα αγορά σας, καθώς παρότι αποχωρήσαμε από την ΕΕ, η χώρα αυτή θα παραμείνει πολιτιστικά, συναισθηματικά, ιστορικά, στρατηγικά, γεωγραφικά, προσκολλημένη στην Ευρώπη και να μην ξεχνάμε τα 4,5 εκατομμύρια Ευρωπαίων που διαβιούν στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λέγιεν χαρακτήρισε την συμφωνία του Brexit «δίκαια» και «ισορροπημένη». Αυτό σημαίνει πως η ΕΕ δεν εκδικήθηκε την Βρετανία για την αποχώρησή της, όπως προέβλεπαν τα παπαγαλάκια και όσοι προέβλεπαν καταστροφή πριν 4 χρόνια. Η ΕΕ δεν εκδικήθηκε είτε επειδή δεν θέλησε, είτε επειδή δεν μπόρεσε. Επίσης, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λέγιεν είπε ότι η Βρετανία «παραμένει έμπιστος εταίρος».

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι ελίτ των Βρυξελλών και όσοι προωθούν την παγκοσμιοποίηση είναι ευχαριστημένοι με την Συμφωνία. Σίγουρα ευχαριστημένη είναι η Βρετανία.

Οι κραυγές που ακούγονται από τη Σκωτία για νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας, μπορούν να τοποθετηθούν στα σημεία της «τιμωρίας» της Βρετανίας (δηλαδή των Άγγλων) από την ΕΕ, επειδή τάχθηκαν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει η ανεξάρτητη και κυρίαρχη πλέον κυβέρνηση του Λονδίνου την δημιουργία νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας και την μετέπειτα ένταξή της στην ΕΕ.

Ο λόγος είναι απλός. Η ΑΟΖ της Σκωτίας περιλαμβάνει τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας, δηλαδή την ενέργεια που χρειάζεται η οικονομία της Βρετανίας.

Εάν υπάρξουν ασφυκτικές πιέσεις για το θέμα από τους γνωστούς αγνώστους των Βρυξελλών, το αντάλλαγμα θα είναι η Βόρειος Ιρλανδία. Για την Βόρειο Ιρλανδία προβλέπεται ειδικό καθεστώς μαλακών συνόρων, για να μην διαταραχθεί η ενότητα του νησιού, δηλαδή η αίσθηση του ενωμένου νησιού. Άλλωστε, η Βόρειος Ιρλανδία παραμένει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus με έξοδα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, ενώ Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία αποχώρησαν.

Προκειμένου να αποκτήσουν μηδενικά σύνορα με την ΕΕ, να υπάρχει μόνο το νησί, το οποίο θα ελέγχεται από κάθε άποψη ασφάλειας και κυριαρχίας, το Λονδίνο θα μπορούσε να παραχωρήσει την Βόρειο Ιρλανδία στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας και να φανεί ως δημιουργός της Ενιαίας Ιρλανδίας, με αντάλλαγμα την παραμονή της Σκωτίας και της ΑΟΖ της στην κυριαρχία του Λονδίνου.

Η αρχή έγινε. Η ΕΕ μίκρυνε. Εάν οι Βρυξέλλες δεν αντιληφθούν τι συνέβη, θα υπάρξουν σύντομα περισσότερα exit…

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



3 σχόλια:

  1. Το μόνο σχόλιο που μπορώ να κάνω σ'ένα τόσο ανακριβές άρθρο είναι να προτρέψω τον συγγραφέα να διαβάσει προσεκτικά τη συμφωνία που 'πέτυχε' ο B. Johnson και το πραγματικό ιστορικό του δημοψηφίσματος του 2916.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντί να κατηγορείτε το άρθρο ως ανακριβές, θα σας παρακαλούσαμε να μας διαφωτίσετε με τις γνώσεις σας για τη συμφωνία που πέτυχε ο Τζόνσον και να μας εξηγήσετε γιατί θεωρείτε πως δεν είναι καλή και συμφέρουσα για τη Βρετανία, όπως και για το πραγματικό ιστορικό του δημοψηφίσματος. Το e-mail της ιστοσελίδας είναι γνωστό, αλλά σας το γράφουμε για να μην ψάχνετε: cosmos1status@gmail.com

      Διαγραφή
  2. Το μόνο σχόλιο που μπορώ να κάνω σ'ένα τόσο ανακριβές άρθρο είναι να προτρέψω τον συγγραφέα να διαβάσει προσεκτικά τη συμφωνία που 'πέτυχε' ο B. Johnson και το πραγματικό ιστορικό του δημοψηφίσματος του 2916.

    ΑπάντησηΔιαγραφή