Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Ο Τουρκικός στρατός «εξουδετερώνει» Κούρδους στη Συρία και το Ιράκ

Με ανακοινώσεις του το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας υπερηφανεύεται πως εξουδετέρωσε συνολικά 8 Κούρδους που ανήκουν στο PKK σε επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ.


Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίθεση στο Βόρειο Ιράκ εξουδετερώθηκαν 3 «τρομοκράτες» του PKK. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, δεν έγινε γνωστό εάν ο Τουρκικός στρατός σκότωσε, συνέλαβε ή ανάγκασε του Κούρδους να παραδοθούν.

Η ανακοίνωση επιτηδευμένα κάνει λόγο για το Βόρειο Ιράκ και όχι για το Ιράκ, καθώς η Τουρκία προσπαθεί να διαχωρίσει την περιοχή από το υπόλοιπο Ιράκ και με τα χρόνια να δημιουργήσει την εντύπωση στην παγκόσμια κοινή γνώμη πως στο Βόρειο Ιράκ συμβαίνει κάτι διαφορετικό από ότι στο υπόλοιπο, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί το κλίμα για επέμβαση και κατάληψη της περιοχής, όπως έκανε το 1974 στην Κύπρο.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξουδετέρωσαν τουλάχιστον 5 «τρομοκράτες» του YPG/PKK στη Βόρειο Συρία, οι οποίοι προσπαθούσαν μέσω επίθεσης να διασπάσουν την επιχείρηση Πηγή Ειρήνης.

Και στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι δεν έγινε γνωστό εάν ο Τουρκικός στρατός σκότωσε, συνέλαβε ή ανάγκασε του Κούρδους να παραδοθούν.

Επίσης επιτηδευμένα γίνεται λόγος για τη Βόρειο Συρία και όχι για τη Συρία, καθώς η Τουρκία προσπαθεί να διαχωρίσει την περιοχή από την υπόλοιπη Συρία και με τα χρόνια να δημιουργήσει την εντύπωση στην παγκόσμια κοινή γνώμη πως στη Βόρειο Συρία συμβαίνει κάτι διαφορετικό από ότι στην υπόλοιπη, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί το κλίμα για εδραίωσή της μετά την επέμβαση και κατάληψη της περιοχής από το 2019.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία έχει εισβάλλει και έχει υπό την κατοχή της ένα σημαντικό μέρος της Συρίας κατά μήκος των συνόρων από το 2019, με την επιχείρηση Πηγή Ειρήνης, ενώ εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια έχει δημιουργήσει περίπου 30 βάσεις στο Ιράκ, στην περιοχή που αναφέρεται ως Ιρακινό Κουρδιστάν.

Για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία διαβάστε ΕΔΩ.

Για την εισβολή της Τουρκίας στο Ιράκ διαβάστε ΕΔΩ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.

Διαβάστε επίσης:
Τουρκία: Κύπρος, Συρία, Λιβύη, τώρα και στο Ιράκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου