Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Ο Μεσούτ Χακκί Τσασίν προαναγγέλλει εισβολή στον Έβρο! (video)

Ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου είναι γνωστός για την σκληρή αλλά και αποκαλυπτική ρητορική του.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Τούρκος αξιωματούχος ήταν αποκαλυπτικός για το πως βλέπει η Τουρκία τις ΗΠΑ και τι σκοπεύει να κάνει στον Έβρο.

«Μπορούμε επίσης να κλείσουμε τις στρατιωτικές μας βάσεις για τα Αμερικανικά στρατεύματα. Αφήστε τους Αμερικανούς να πάρουν το ραντάρ τους (ραντάρ του ΝΑΤΟ στο Κουρετζίκ). Άλλωστε αυτό το ραντάρ δεν δουλεύει για μας. Όπως και την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ. Το Ιντσιρλίκ δεν είναι τόσο σημαντικό όσο ήταν στον ψυχρό πόλεμο. Όμως, πρέπει να πω το εξής: Για ποιο λόγο να προστατεύουμε τους Αμερικανούς στο Ιντσιρλίκ αφού οι ΗΠΑ ήδη πήραν πίσω τους Patriot από την Τουρκία; Έχουν ήδη μειώσει τα στρατεύματά τους εκεί.
Υπάρχουν Αμερικάνικες βάσεις στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Η Κοντολίζα Ράις είχε δηλώσει πως Βουλγαρία και Ρουμανία είναι οι καλύτεροί μας φίλοι. Αλλά πως θα φέρουν οι Αμερικανοί τα πλοία τους στις χώρες αυτές όταν κλείσουν τα τουρκικά στενά (η θάλασσα του Μαρμαρά); Σχετικά με την Ελλάδα.
Το έχω πει ήδη 10 φορές για την Κρήτη. Είναι ένα μικρό νησί με μήκος 260 χιλιόμετρα και πλάτος 65. Με την αεράμυνα που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ εκεί, δεν είναι δυνατό να ελέγξουν την περιοχή.
Ή στην Αλεξανδρούπολη (όπου οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να δημιουργήσουν αεροναυτική βάση). Δύο τάγματά μας θα μπουν εκεί και θα μάθουν στους Αμερικανούς πώς να κολυμπάνε στα νερά του Αιγαίου
» είπε ο καθηγητής Mesut Hakki Casin.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν προχωρεί σε προκλητικές και ταυτόχρονα αποκαλυπτικές δηλώσεις.
Τον Νοέμβριο είχε αποκαλύψει πως η Τουρκία προσπαθεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Με αυτή την Τουρκία σκοπεύει να διαπραγματευτεί η Ελλάδα;
Να διαπραγματευτεί η Ελλάδα τι; Την κυριαρχία της;
Να διαπραγματευτεί η Ελλάδα με την Τουρκία που πιστεύει ότι τον 21 αιώνα μπορεί να επιβάλλει τη θέλησή της με πολέμους και εισβολές;
Αντί να σκοπεύουμε να διαπραγματευτούμε, πρέπει να εξοπλιστούμε, με τα καλύτερα οπλικά συστήματα.
Καλά τα 18 Rafale, αλλά χρειάζονται ακόμη 18.
Χρειάζονται 4 Γαλλικές φρεγάτες Belharra πλήρως εξοπλισμένες και με πυραύλους Scalp Naval.
Χρειάζονται Ελληνικά επιθετικά drone. Δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, όπως ακριβώς κάνει η Τουρκία με τα δικά της Bayraktar TB2.
Χρειάζονται και 4 επιπλέον υποβρύχια. Αν θα είναι Γερμανικά (που είναι εξαιρετικά) ή Γαλλικά, ας το αποφασίσει το Πολεμικό Ναυτικό.
Πρέπει να ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε ότι η Τουρκία μας απειλεί.
Απειλεί την κυριαρχία μας και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου