Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Ποιες κυρώσεις; Η Γερμανία θησαυρίζει από τις μπίζνες με τη Ρωσία!

Οι Γερμανικές επενδύσεις στη Ρωσία αυξάνονται, παρά την κρίση λόγω πανδημίας και παρά τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Δύση.


Οι άμεσες επενδύσεις των Γερμανικών επιχειρήσεων στη Ρωσική οικονομία ανήλθαν σε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2020 σύμφωνα με το Ρωσο-Γερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ο όγκος των επενδύσεων μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2020 ανήλθε στα 700 εκατομμύρια ευρώ και αντιστάθμισε την πτώση που παρατηρήθηκε από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bundesbank.

Η Ρωσική αγορά προσφέρει καλές προοπτικές για τις Γερμανικές εταιρείες, μαζί με το υψηλό δυναμικό κατανάλωσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Rainer Seele, ενώ το ποσό των επενδύσεων επηρεάζεται από τις μακροχρόνιες κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ από το 2014.

Σύμφωνα με τον Seele, οι Γερμανικές εταιρείες εκτελούν επί του παρόντος διάφορα έργα στη Ρωσία. Η κατασκευάστρια εταιρεία γεωργικών μηχανημάτων CLAAS επεκτείνει τη δυνατότητα παραγωγής στο Krasnodar, ενώ η εταιρεία Knauf, που παράγει δομικά υλικά και συστήματα κατασκευών, επένδυσε 50 εκατομμύρια ευρώ σε μια νέα γραμμή παραγωγής κοντά στην Αγία Πετρούπολη. Η Γερμανική λιανική αλυσίδα υπεραγορών Globus, επένδυσε επίσης 50 εκατομμύρια ευρώ για την επέκταση της παρουσίας της στη Ρωσία.

Αυτά, εν μέσω κυρώσεων προς τη Ρωσία, από την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Άραγε, παραβιάζει τις κυρώσεις ή έχει βρει παραθυράκι η Γερμανία για να θησαυρίζει από τη Ρωσία ενώ χώρες όπως η Ελλάδα πλήττονται ανεπανόρθωτα από τις κυρώσεις καθώς αναγκάστηκαν να μην εξάγουν τα γεωργικά τους προϊόντα σε μια σημαντική αγορά που πρόσφερε σταθερό εισόδημα στους Έλληνες αγρότες;

Ταυτόχρονα, με την επιβολή των κυρώσεων και τη διακοπή των Ελληνικών γεωργικών εξαγωγών προς τη Ρωσία, επωφελήθηκε η Τουρκία, η οποία κάλυψε τις ανάγκες της Ρωσικής αγοράς. Ποιοι ζημιώθηκαν; Οι Ρώσοι; Οι Γερμανοί; Οι Έλληνες; Οι Τούρκοι; Ποιοι;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link

Με πληροφορίες από το RT


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου