Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Οι (ψευδομακεδόνες) Σκοπιανοί προκαλούν και η Ελλάδα (ουσιαστικά) δεν αντιδρά

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία, όχι μόνο διότι περιλαμβάνεται το όνομα Μακεδονία στην ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας, αλλά γιατί δεν είναι πραγματικά erga omnes και δεν προβλέπει αυτόματες κυρώσεις για την χώρα που την παραβιάζει.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Σουηδία: 30.000 ευρώ σε κάθε μετανάστη που θα φύγει εθελοντικά

Η ανεκτική κοινωνία της Σουηδίας διαπίστωσε ότι παρά τις καλές της προθέσεις, πολλοί από τους μετανάστες που έφτασαν στη χώρα, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ενσωματωθούν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα, μεταξύ αυτών και ασφάλειας.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Γαλλία και Γερμανία ανακοινώνουν μέτρα για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης

Γάλλοι και Γερμανοί, επιτέλους, κατάλαβαν πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική των ανοιχτών συνόρων για την Ευρώπη και ανακοίνωσαν μέτρα φύλαξης των συνόρων τους για να περιοριστεί η ανεξέλεγκτη εισβολή παράνομων μεταναστών.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Η πορεία των εξοπλιστικών της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, Α/ΓΕΑ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ και μίλησε για τα χρονοδιαγράμματα των εξοπλισμών.

Michael Rubn: Είναι ο Ερντογάν ο «άρρωστος» της Ευρώπης;

Ολοένα και περισσότερο αναγνωρίζεται από τους διεθνείς αναλυτές το πρόβλημα όχι μόνο του Ερντογάν, αλλά ολόκληρης της Τουρκίας, που ενώ εποφθαλμιά τα εδάφη των γειτονικών της χωρών, στο τέλος θα έχει την τύχη της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η Τουρκία θα διαλυθεί, με πρώτη απόσχιση αυτή του Κουρδιστάν.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Η προοπτική της λύσης Δύο Κρατών για το Κουρδιστάν

Η Τουρκία έχει περάσει στην απαίτηση της δημιουργίας δύο ανεξάρτητων κρατών στην Κύπρο, μετά από 50 χρόνια εισβολής και κατοχής. Γιατί όμως η Τουρκία δεν αποδέχεται την ίδια λύση και για τους Κούρδους, δηλαδή τη δημιουργία δύο κρατών (Κουρδιαστάν – Τουρκίας), για έναν λαό που αριθμεί 25 εκατομμύρια;

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Αναπληρώτρια πρωθυπουργός Σουηδίας Έμπα Μπους: «Οι μουσουλμάνοι που δεν ενσωματώνονται πρέπει να φύγουν»

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Σουηδίας Ebba Busch πυροδότησε μεγάλη συζήτηση στη Σουηδία, με την άποψή της για την μη ένταξη των μουσουλμάνων στη κοινωνία της χώρας και την εφαρμογή του νόμου της Σαρίας μεταξύ των μεταναστών.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Νέοι Τουρκικοί βομβαρδισμοί στο Ιράκ

Η Τουρκία δεν σταματά να βομβαρδίζει του Κούρδους στο βόρειο Ιράκ, ενώ διατηρεί δεκάδες στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος του Ιράκ, για πάνω από 25 χρόνια.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

MRB: Διάλυση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ / Αξιωματική Αντιπολίτευση η παραδοσιακή δεξιά

Η ανικανότητα της κυβέρνησης, λόγω των ιδεοληψιών της για την ελεύθερη – ασύδοτη οικονομία, το αντιλαϊκό – απαράδεκτο χρηματιστήριο ενέργειας και η ανικανότητα προώθησης των Εθνικών μας συμφερόντων έναντι της Τουρκίας, της Αλβανίας και της Ψευδομακεδονίας, την οδηγούν σε δημοσκοπική απώλεια του 50% της δύναμής της. Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, διαλύεται στα εξ ων συνετέθη.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Bloomberg: Η Τουρκία προτίθεται να ενταχθεί στους BRICS για να χτίσει συμμαχίες πέρα ​​από τη Δύση

Η Τουρκία ανήκει στο ΝΑΤΟ, θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ, αλλά κάνει αίτηση να ενταχθεί στους BRICS, αφού η α λα καρτ ένταξή της στην ΕΕ δεν προχωρά και οι ΗΠΑ της επιτρέπουν να χαριεντίζεται με την Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα.

Ερντογάν: «εάν χρειαστεί θα πεθάνετε για να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη Γαλάζια Πατρίδα»

Η Τουρκία δεν θα ακούσει κανέναν και θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να εφαρμόσει το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας, που εντάσσεται στα γεωγραφικά σύνορα της καρδιάς. Η Τουρκία δεν θα εγκλωβιστεί στα σύνορά της, υποστήριξε για ακόμη μία φορά ο Τούρκος Πρόεδρος.