Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Ερντογάν: «εάν χρειαστεί θα πεθάνετε για να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη Γαλάζια Πατρίδα»

Η Τουρκία δεν θα ακούσει κανέναν και θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να εφαρμόσει το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας, που εντάσσεται στα γεωγραφικά σύνορα της καρδιάς. Η Τουρκία δεν θα εγκλωβιστεί στα σύνορά της, υποστήριξε για ακόμη μία φορά ο Τούρκος Πρόεδρος.


Ο λόγος που εκφώνησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την αποφοίτηση των νέων στελεχών του Τουρκικού Ναυτικού, είναι χαρακτηριστικός των προθέσεων της Τουρκίας.

«Αν χρειαστεί θα πεθάνετε και θα γίνετε μάρτυρες για τα καθήκοντά σας. Όπως οι πρόγονοί μας δεν θα αποφύγετε καμιά θυσία για να δοξαστεί η Τουρκία και για να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη Γαλάζια Πατρίδα.
Η θάλασσα του καθενός έχει τόση έκταση όσο είναι και το όραμά του. Κάποιοι ίσως βγουν να πουν, πως οι στόχοι μας είναι όνειρα. Κάποιοι ίσως βλέπουν ως παραμύθι την Γαλάζια Πατρίδα. Κάποιοι ίσως κατηγορήσουν την Τουρκία πως μπλέκει σε περιπέτειες. Κάποιοι ίσως επιχειρήσουν να περιορίσουν το όραμα της Τουρκίας στα 782.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ίσως μάλιστα υπάρχουν κάποιοι που ρωτούν γιατί η Τουρκία βρίσκεται στη Λιβύη, τη Σομαλία, το Κατάρ, το Ιράκ, τα Βαλκάνια την Ασία και την Αφρική. Όπως στο παρελθόν, έτσι και σήμερα και αύριο, μπορεί να υπάρξουν κάποιοι που νοιώθουν άβολα με το όραμα της Τουρκίας και τον αγώνα της Τουρκίας. Δεν θα δώσουμε σημασία σε τίποτα από αυτά και θα κοιτάξουμε μπροστά.
Όπως την μεταφορική έννοια του Μεβλανά. Την άκρη του διαβήτη θα την σταθεροποιήσουμε στα συμφέροντα της χώρας μας, με την άλλη άκρη θα περικυκλώσουμε όλον τον κόσμο
» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν σύνορα μεταξύ μας, αλλά και των λαών με τους οποίους ζήσαμε μαζί μόλις πριν από έναν αιώνα, δεν σημαίνει ότι θα απομακρυνθούν από τη γεωγραφία της καρδιάς μας. Είμαστε μια χώρα με 78 νεκροταφεία πεσόντων σε 34 διαφορετικές χώρες σε όλον τον κόσμο. Είμαστε μια χώρα που φιλοξενεί τα παιδιά της Γάζας, του Χαλεπίου της Δαμασκού, της Ιερουσαλήμ, της Κομοτηνής και της Βαγδάτης, στο νεκροταφείο των μαρτύρων στο Τσανάκκαλε.
Όσοι επικρίνουν το ενδιαφέρον μας για τον γείτονά μας το Ιράκ, το Ιράν, τη Συρία και την Παλαιστίνη, που βρίσκεται υπό την κυριαρχία μας εδώ και 4 αιώνες, είναι αδαείς, εκτός και αν έχουν απώτερα κίνητρα. Το να ρωτούν γιατί η Τουρκία βρίσκεται στην Συρία, το Ιράκ και το Κατάρ, είναι ειλικρινά, μια μεγάλη αδικία για την Ιστορία μας. Το να ρωτάς το τι κάνουν οι Τούρκοι στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο, τη Λιβύη και τη Σομαλία, είναι μια πλήρης πνευματική αποτυχία.
Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα, που κάποιοι την αποκαλούν παραμύθι, μέχρι τέλους. Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων αδερφών μας.
Όσα απαιτούν τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, τον Εύξεινο Πόντο και την Ανατολική Μεσόγειο, θα τα εφαρμόσουμε με αποφασιστικότητα, ανεξάρτητα από το τι λέει ο καθένας και χωρίς να πάρουμε την άδειά του
» τόνισε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Η Τουρκία προβάλλει τον εαυτό της ως τη νέα οθωμανική αυτοκρατορία, ως μια περιφερειακή (και όχι μόνο) υπερδύναμη. Ο Τούρκος Πρόεδρος, έχοντας το δικό του νόμισμα που δεν υπόκειται σε περιορισμούς, το οποίο όσο και εάν υποτιμήθηκε συνεχίζει να κινεί την ακμάζουσα Τουρκική βιομηχανία, κατάφερε με το όραμα της μεγάλης Τουρκίας, μέσα σε 20 χρόνια διακυβέρνησης, να δημιουργήσει μια ισχυρή εγχώρια στρατιωτική βιομηχανία, που παράγει σχεδόν τα πάντα.

Σε λίγα χρόνια, η Τουρκία δεν θα βασίζεται σε αγορές οπλικών συστημάτων. Σιγά σιγά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η Τουρκία θα παράξει ακόμη και σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη. Μπορεί να απαιτηθούν 10-20 χρόνια. Στο τέλος όμως, στο Αιγαίο θα πετάνε μόνο τα made in Turkey μαχητικά αεροσκάφη (επανδρωμένα ή μη), στο Αιγαίο θα πλέουν μόνο οι made in Turkey φρεγάτες, κορβέτες, αεροπλανοφόρα και υποβρύχια, ενώ ο Τουρκικός στρατός ήδη χρησιμοποιεί τα made in Turkey ελικόπτερα, τα θωρακισμένα οχήματα, τα πυρομαχικά, τους πυραύλους και σύντομα και τα άρματα. Και όλα αυτά, για να εφαρμοστεί το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας.

Με ποιον τρόπο θα μπορέσει να ανταπεξέλθει η Ελλάδα στην ισχυροποίηση της Τουρκίας; Μια Ελλάδα που βασίζεται στις υπηρεσίες (τουρισμός) και όχι στην παραγωγή. Μια Ελλάδα που ουσιαστικά τιμωρεί την επιχειρηματικότητα. Μια Ελλάδα που υπερφορολογεί τους πάντες (εκτός από τους πολύ πλούσιους ημέτερους) και αρνείται να προχωρήσει στα αυτονόητα, ώστε να απελευθερωθεί πραγματικά η οικονομία και να εισρεύσουν έσοδα στα κρατικά ταμεία. Μια Ελλάδα που με τους νόμους που υπάρχουν, δεν ευνοεί την ανάπτυξη της εγχώριας στρατιωτικής (αμυντικής την ονομάζουν) βιομηχανίας. Αντίθετα, οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αρνούνται να την στηρίξουν μέσω παραγγελιών και μέσω υποστήριξης προγραμμάτων ανάπτυξης όπλων.

Για όλα αυτά φταίει ο Ελληνικός λαός, που με την ψήφο του δίνει την εντολή διακυβέρνησης σε ανίκανους και κυρίως ανεπάγγελτους ανθρώπους, που συνήθως ανήκουν σε πολιτικά τζάκια. Καθώς οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν επάγγελμα, δεν γνωρίζουν τι σημαίνει εργάζομαι και έτσι ανακαλύπτουν τρόπους να γαντζώνονται στην βουλευτική και κυβερνητική καρέκλα. Ταυτόχρονα, δεν προσφέρουν τίποτα στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των 10-20 ολιγαρχών και των ξένων (Ευρωπαίων και Αμερικανών) ώστε να παραμένουν στην εξουσία.

Ως πότε; Και μην πείτε πάλι «και ποιον να ψηφίσω;» 30 ψηφοδέλτια πήρατε στα χέρια σας πριν από 15 μήνες, Βρείτε ένα, που να σας εκφράζει. Ξέρετε ποιους δεν πρέπει να ψηφίζετε. Όταν όμως θα γίνετε ξανά επαρχία της νέας αυτοκρατορικής Τουρκίας, μην πείτε ότι κανένας δεν προσπάθησε να σας ανοίξει τα μάτια.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου