Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Νέοι Τουρκικοί βομβαρδισμοί στο Ιράκ

Η Τουρκία δεν σταματά να βομβαρδίζει του Κούρδους στο βόρειο Ιράκ, ενώ διατηρεί δεκάδες στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος του Ιράκ, για πάνω από 25 χρόνια.


Η Τουρκία ανακοίνωσε εχθές ότι εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ στα βουνά του βόρειου Ιράκ.

Το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας είπε ότι έπληξε 20 στόχους στις περιοχές Asos, Gara, Hakurk, Metina, Qandil και Zap, ισχυριζόμενο ότι επρόκειτο για «σπηλιές, καταφύγια, αποθήκες και εγκαταστάσεις» που χρησιμοποιούνται από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Ο Τουρκικός στρατός, του οποίου οι εισβολές στο Ιρακινό έδαφος καταδικάζονται τακτικά από τη Βαγδάτη, είπε ότι σκότωσε «πολλούς» Κούρδους αντάρτες στην τελευταία του επίθεση.

Το Σάββατο, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να «εξολοθρεύσει» τους αυτονομιστές, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν απειλή τόσο για τη χώρα του όσο και για το Ιράκ.

Πριν από 6 ημέρες, η Ιρακινή αεράμυνα κατέρριψε ένα μεγάλο Τουρκικό οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Aksungur λίγο έξω από το Κιρκούκ του βορείου Ιράκ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου