Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Σουηδία: 30.000 ευρώ σε κάθε μετανάστη που θα φύγει εθελοντικά

Η ανεκτική κοινωνία της Σουηδίας διαπίστωσε ότι παρά τις καλές της προθέσεις, πολλοί από τους μετανάστες που έφτασαν στη χώρα, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ενσωματωθούν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα, μεταξύ αυτών και ασφάλειας.


Έτσι, η κυβέρνησης της Σουηδίας σε συνεργασία με το κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών, προτείνει κάθε μετανάστης που θα επαναπατρίζεται εθελοντικά, να λαμβάνει 30.000 ευρώ. Το σχέδιο περιλαμβάνεται στον οικονομικό προϋπολογισμό του φθινοπώρου.

Το σκεπτικό των Σουηδών βασίζεται στην αδυναμία ενσωμάτωσης ή στην έλλειψη θέλησης στην ενσωμάτωση πολλών μεταναστών. Έτσι, ο μόνος τρόπος για να δελεαστούν να φύγουν από την χώρα, είναι να πάρουν ένα καλό δωράκι, ώστε να επιβιώσουν στη χώρα τους.

Το σχέδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Brussels Signal.

Ο Ludwig Asplen από τους Σουηδούς Δημοκράτες υποστηρίζει ότι «η Σουηδία χρειάζεται να επιστραφούν (σ.σ. στις χώρες τους) οι μετανάστες για να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργείται από την μαζική μετανάστευση».

Ο Σουηδός ευρωβουλευτής Charlie Weimers θεωρεί πως πρόκειται για ένα απραίτητο βήμα «για να γίνει η Σουηδία ξανά ασφαλής, με τους Σουηδούς Δημοκράτες να τερματίζουν την ελεύθερη μετανάστευση που ήταν η πολιτική πολλών δεκαετιών, μέσω της συμφωνίας με την Σουηδική κυβέρνηση».

Μέχρι σήμερα, όποιος μετανάστης εγκαταλείπει την Σουηδία εθελοντικά, λαμβάνει 800 ευρώ.

Με την αύξηση του ποσού από τα 800 στα 30.000 ευρώ, η κυβέρνηση της Σουηδίας ελπίζει να δελεάσει πολλούς μετανάστες να φύγουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αποδοχή των μεταναστών από την χώρα προέλευσής τους.

Εάν το μέτρο της εθελοντικής επιστροφής αποτύχει, το κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών υποστηρίζει ότι η λύση θα είναι οι υποχρεωτικές απελάσεις.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου