Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Σουηδία: απρόθυμοι οι μετανάστες να πάρουν 30.000 ευρώ και να φύγουν

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης της Σουηδίας να δελεάσει τους μετανάστες να φύγουν από τη χώρα, προσφέροντάς τους 30.000 ευρώ κατ’ άτομο, αυτοί σε ποσοστό 77% δεν ενδιαφέρονται!


Πριν από λίγες ημέρες, η κυβέρνηση της Σουηδίας, αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο της μαζικής και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης στη χώρα, αποφάσισε να προσφέρει σε κάθε μετανάστη που θα επαναπατριστεί εθελοντικά, 30.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι μία οικογένεια 4 ατόμων θα λάβει 4Χ30.000=120.000 ευρώ.

Η προηγούμενη πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον, είχε παραδεχτεί ότι οι μετανάστες δεν ενσωματώνονται, παρά τις προσπάθειες του Σουηδικού κράτους.
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Επίσης, η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Σουηδίας Έμπα Μπους, δήλωσε πριν από λίγες ημέρες, ότι ο νόμος της Σαρία δεν έχει θέση στη Σουηδία και ότι το Ισλάμ θα πρέπει να προσαρμοστεί στις Σουηδικές αξίες.
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Έτσι, η κυβέρνηση της Σουηδίας αναγκάστηκε να αυξήσει το ποσό του εθελοντικού επαναπατρισμού στις 350.000 κορώνες (30.000 ευρώ). Το ποσό φαίνεται να είναι λίγο για τους μετανάστες, που φοβούνται ότι εάν επιστρέψουν στις πατρίδες τους, ίσως τα χρήματα αυτά να μην φτάσουν ποτέ στα χέρια τους. Ακόμη και 150.000 ευρώ για μια πενταμελή οικογένεια που θα επιστρέψει στο Αφγανιστάν, δεν αποτελούν κίνητρο, παρόλο που το μέσο ετήσιο εισόδημα στο Αφγανιστάν είναι μόλις 1000 ευρώ.

Επίσης, οι παροχές που υπάρχουν σε μια οργανωμένη χώρα όπως η Σουηδία, τα συστήματα υγείας και παιδείας, η υγιεινή και η ασφάλεια, κάνουν τους μετανάστες απρόθυμους να επαναπατριστούν, ακόμη και στην περίπτωση που το ποσό της «αποζημίωσης» γίνει πολύ μεγαλύτερο.

Η δημοσκόπηση που έγινε σε 2700 μετανάστες στη Σουηδία έδειξε ότι το 77% αυτών δεν ενδιαφέρεται για την προσφορά της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 15% θα ενδιαφερόταν και από αυτό το 15%, ένα μικρό ποσοστό τελικά θα επαναπατριζόταν. Αυτό όμως το μικρό ποσοστό μεταφράζεται σε πολλές χιλιάδες ανθρώπους, αναφέρεται στην δημοσκόπηση.

Οι μετανάστες ρωτήθηκαν εάν ένα μεγαλύτερο ποσό θα αποτελούσε κίνητρο για να εγκαταλείψουν την Σουηδία. Το 66% απάντησε ότι απλώς δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει ποτέ στις χώρες καταγωγής τους, ανεξαρτήτως χρημάτων, ενώ το 25% απάντησε πως θα το σκεφτόταν εάν τα χρήματα ήταν περισσότερα, γύρω στις 90.000 ευρώ.

Πάντως, στον προϋπολογισμό του 2025 η Σουηδία έχει δεσμεύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τους μετανάστες που εθελοντικά θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου