Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Τουρκία: δεν τίθεται θέμα αποθήκευσης των S-400 στο Ιντσιρλίκ

Τις τελευταίες ημέρες διακινείται με επίσημο τρόπο από δημοσιογραφικούς κύκλους στην Ελλάδα, η πιθανότητα αποθήκευσης των Τουρκικών S-400 στη βάση του Ιντσιρλίκ με την εποπτεία Αμερικανών, με αντάλλαγμα την επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα για τα F-35.


«Οι ειδήσεις από τρίτες χώρες σχετικά με αυτό το θέμα με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων δεν θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και θα πρέπει να προσεγγίζονται προσεκτικά. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση των δύο χωρών σχετικά με τους S-400 και τα F-35» δήλωσε ο αντιναύαρχος Zeki Aktürk, εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Φαίνεται ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ που έγιναν στην Νέα Υόρκη τις τελευταίες ημέρες δεν είχαν το αποτέλεσμα που ήθελε η Τουρκία και έτσι με καθυστέρηση αρκετών ημερών από την δημοσιοποίηση του θέματος ήρθε και η άρνηση για την υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης.

Στην Τουρκία έχουν επιβληθεί κυρώσεις εξαιτίας της αγοράς του Ρωσικού συστήματος S-400. Μεταξύ των κυρώσεων είναι και η αποβολή της από το πρόγραμμα των F-35 και φυσικά η απαγόρευση απόκτησης του συγκεκριμένου μαχητικού.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου