Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Οι Τούρκοι διεκδικούν 16 Ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και το Λιβυκό πέλαγος!

Μετά τα συνεχή χαστούκια που δέχτηκε η Τουρκία στα ανατολικά της σύνορα και μετά τις 11 συμφωνίες που υπέγραψε η Κύπρος με τη Ρωσία, μεταξύ των οποίων στρατιωτικές διευκολύνσεις, προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σε βάρος της Ελλάδας.
Θέτει έτσι σε εφαρμογή το σχέδιο (γκρίζες ζώνες) κατάληψης Ελληνικών νησιών ώστε να αποκτήσει «ζωτικό χώρο» και πρόσβαση στις περιοχές με υδρογονάνθρακες.
 
Σύμφωνα με τον καθηγητή πολιτίδων επιστημών, Ümit Özdağ, πρόεδρο του Ινστιτούτου, «Τουρκία -21ος αιώνας», η Τουρκία πρέπει να διεκδικήσει τα απολεσθέντα 16 ελληνικά νησιά του Αιγαίου τα οποία έχουν αφεθεί στην Ελλάδα από την τουρκική αδιαφορία, όπως αναφέρεται στην τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Haber3, σαν αντιστάθμισα στις τουρκικές απώλειες στα ανατολικά της σύνορα. Μάλιστα το δημοσίευμα κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση για… ενδοτικότητα προς την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με τον Ümit Özdağ, τα νησιά Kouyn, Hurşıt, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kalolimnos, Keçi, Sakarcılar Koçbaba, Ardacık, δηλαδή τα νησιά, Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην Ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης, (εκεί που έχουν ανακαλυφθεί τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα), Gavdos, Dhia, Dionısades, Gaidhouronisi, Koufonisi, δηλαδή Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι, κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα.

Ο Ümit Özdağ ισχυρίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει στα χέρια της πρόσφατες μελέτες που αποδεικνύουν την παράνομη ελληνική κατοχή αυτών των νησιών και ότι τα νησιά αυτά ανήκουν δικαιωματικά στην Τουρκία.
Απευθυνόμενος δε στον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ζητά να μάθει τι ενέργειες έχει κάνει στις συνομιλίες του με τους Έλληνες για να διεκδικήσει την τουρκική κυριαρχία αυτών των νησιών.

Ο Τούρκος καθηγητής κάνει μια αναδρομή στο πώς η Τουρκία έχει αφήσει την Ελλάδα να καταλάβει «παράνομα» αυτά τα νησιά.
Όπως ισχυρίζεται, από το 2004 η Ελλάδα προχώρησε στην εδραίωση της «παράνομης» κατοχής αυτών των νησιών και μάλιστα για να εδραιωθεί αυτή η «παράνομη» κατοχή οι Έλληνες προχώρησαν στο κτίσιμο εκκλησιών για να αποδείξουν την ελληνική ταυτότητα τους.

Ο Ümit Özdağ αναφέρει και ένα επεισόδιο που έγινε στις 31 Δεκεμβρίου του 2008, όταν τότε ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο «παραβίασε» (!!!), τον «τουρκικό» εναέριο χώρο πάνω από το Φαρμακονήσι, (ήταν ένα ελικόπτερο CH-47D Chinnok με τον τότε Α/ΓΕΣ Δ. Γράψα) γεγονός που προκάλεσε τότε την έντονη αντίδραση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου το οποίο ζήτησε τότε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να εκδώσει νότα διαμαρτυρίας προς την ελληνική πλευρά.

Να θυμίσουμε ότι στις 9 Φεβρουαρίου του 2013 είχε πάλι ανακινηθεί το θέμα των 16 νησιών από τον βουλευτή του Λαϊκού κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Kamer Genç, της περιοχής του Tunceli.
Ο Τούρκος βουλευτής σε δηλώσεις που έκανε τότε στην μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα Vatan, υποστήριξε ότι η Ελλάδα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και όλων των διεθνών συνθηκών, έχει εισβάλει και κατέχει παράνομα περί τα 16 νησιά του ανατολικού Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου.
Μάλιστα ο Τούρκος βουλευτής επικαλέστηκε τις συνθήκες της Λοζάννης, του 1923, καθώς και την συνθήκη των Παρισίων, του 1947, για να δικαιολογήσει τις τουρκικές απόψεις, χωρίς βέβαια να μας εξηγεί από που βγάζει αυτά τα αυθαίρετα συμπεράσματα, καθώς οι συνθήκες αυτές έχουν καθορίσει με σαφή τρόπο την ελληνικότητα αυτών των νησιών.

Όπως φαίνεται κάποιοι στην Άγκυρα επιμένουν να ανεβάσουν το θερμόμετρο στο Αιγαίο σαν αντίδοτο στις συνεχιζόμενες στρατιωτικές αποτυχίες της Τουρκίας στα ανατολικά της σύνορα.

Οι Τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας συμπίπτουν και με την υπογραφή 11 συμφωνιών μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου, μεταξύ των οποίων ο ελλιμενισμός του Ρωσικού στόλου, η χρήση της αεροπορικής βάσης της Πάφου και η επιμήκυνση του δανείου. Σίγουρα αυτή είναι μία εξέλιξη που ενόχλησε την νεοοθωμανική Τουρκία.

Οι Τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας είναι το πρώτο βήμα για την κατάληψη των χερσαίων εδαφών ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού, κάτι που εδώ και πολλά χρόνια επιδιώκεται.

Το που μπορεί να φτάσουν οι Τουρκικές προκλήσεις σε μια άκρως κρίσιμη περίοδο για τον Ελληνισμό, είναι ένα σημαντικό ερώτημα και επομένως οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, πως φοβάται θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία και αξία.
 

Πηγές:
nikosxeiladakis.gr
defencenet.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου