Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Σαουδάραβας ιμάμης: «Αν η Γη γύριζε τότε το αεροπλάνο θα στεκόταν και η Κίνα θα ερχόταν σε αυτό»

«Η Γη δεν γυρίζει». Αυτό υποστήριξε ενώπιον ομάδας μαθητών ένας Σαουδάραβας ιμάμης, προκαλώντας τουλάχιστον ένα ειρωνικό μειδίαμα σε όσους τον άκουσαν.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube και αναδημοσιεύεται στο tanea.gr, ο σεΐχης Μπεντέρ αλ Χαϊμπερί, φαίνεται να υποστηρίζει με θέρμη την άποψή του ότι η Γη είναι σταθερή και δεν γυρίζει.
Για να γίνει μάλιστα πειστικός χρησιμοποιεί ένα πλαστικό ποτήρι νερού, που στο παράδειγμά του είναι η Γη και λέει:
«Ας πούμε ότι πηγαίνουμε με το αεροπλάνο στην Κίνα. Λέτε ότι η Γη γυρίζει. Προσέξτε με τώρα (δείχνει το ποτήρι). Αν η Γη γύριζε, δεν θα έπρεπε το αεροπλάνο να στεκόταν στον αέρα και η Κίνα να ερχόταν σε αυτό; Λάθος ή σωστό; Αν γύριζε προς την αντίθετη κατεύθυνση, τότε το αεροπλάνο δεν θα έφτανε ποτέ στην Κίνα, γιατί και η Κίνα θα κινούνταν προς την ίδια κατεύθυνση με το αεροπλάνο».

Σύμφωνα με το Al Jazeera, που μετέδωσε την είδηση, τα όσα είπε ο Σαουδάραβας ιμάμης προκάλεσαν κύμα ειρωνικών σχολίων στα αραβόφωνα κοινωνικά δίκτυα.

Μπορείτε να δείτε το video στο link:
http://www.tanea.gr/news/world/article/5210491/an-h-gh-gyrize-tote-to-aeroplano-tha-stekotan-kai-h-kina-tha-erxotan-se-ayto/

Το πρόβλημα είναι πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν στα χέρια τους εξουσία, δύναμη και πολλά χρήματα. Διανύουν τον «δικό τους» μεσαίωνα και στέλνουν στην πυρά ή αποκεφαλίζουν όποιον διαφωνεί με τις ιδέες και αντιλήψεις τους.
Ας ελπίσουμε πως σύντομα θα πρυτανεύσει η λογική και πως δεν θα ξυπνήσει μια μέρα η Ευρώπη έχοντας γεμίσει από «επιστήμονες» του διαμετρήματος του Ιμάμη…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου