Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Δύο χοντρές τάπες έφαγαν σήμερα οι Γερμανοί από Έλληνες

Ένας δημοσιογράφος και ένας πολιτικός τα έχωσαν κανονικά στους Γερμανούς σήμερα. Είπαν ευθέως στους Γερμανούς αυτά που λέμε μεταξύ μας εδώ και καιρό, αλλά κανένας μέχρι σήμερα δεν τα είχε πει στο πρόσωπο των Γερμανών. Επιτέλους, κάποιοι το τόλμησαν!

Ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών και του Mega(!), Θεμιστοκλής Μπαλασόπουλος, κατά την συνέντευξη τύπου του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ρώτησε τον Γερμανό υπουργό σχετικά με την διαφθορά και ζήτησε το σχόλιό του στο γεγονός ότι πίσω από κάθε σκάνδαλο στην Ελλάδα κρύβεται μια Γερμανική εταιρεία!!!

Επίσης ρώτησε τον Σόιμπλε για την αμαρτωλή Siemens και το πως ο Χριστοφοράκος κάνει ζωή και κότα στο Μόναχο…
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν απάντησε επί της ουσίας και απλά είπε νευριασμένος «εμείς κοιτάμε τα του οίκου μας».

Μα, του οίκου τους δεν είναι η Siemens, η Ferrostaal, η MAN, η Hochtief, η Thyssenkrupp κλπ, κλπ;;;

Ταυτόχρονα ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έδωσε πληρωμένη απάντηση στην Γερμανίδα Υπουργό Άμυνας, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάινεν, αναφορικά με τις δηλώσεις της ότι «η Ελλάδα, προσεγγίζοντας τη Ρωσία, θέτει σε κίνδυνο τη θέση της στο ΝΑΤΟ».

Ο Έλληνας Υπουργός είπε: «Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές».
Και συμπλήρωσε:
«Πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με την Ρωσία».

Η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» ενόψει της συνάντησης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι:
«Παρ' όλες τις διαφωνίες για οικονομικά και κοινωνικά θέματα, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να διακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια δεκαετιών. Μπορούμε στην καθημερινότητα να συζητάμε για το πώς θα διαμορφώσουμε τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη, δεν πρέπει όμως να υπάρχει αμφιβολία για το ότι συμφωνούμε στις βασικές αξίες. Όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να συμπεριφέρεται αλληλέγγυα».

Χθες, από το Μαξίμου έγινε γνωστό σε σχέση με την τοποθέτηση της Γερμανίδας για το θέμα ότι:
«Ουδείς εντός του ΝΑΤΟ έχει θέσει τέτοιο ζήτημα. Καλό είναι οι Γερμανοί να μην ανασύρουν μνήμες του 1945 στις σχέσεις τους με την Μόσχα. Άλλωστε έχει αποδειχθεί ποιος είναι ο αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ στην περιοχή και ποιος όχι. Και δε νομίζουμε ότι είναι καν θέμα της Γερμανίας να θέσει θέμα ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Η Γερμανία μπήκε στο ΝΑΤΟ πολύ μετά την Ελλάδα, το 1955 και με έγκριση της Ελλάδας, αν θυμούνται καλά»…

Η πλήρης δήλωση του Πάνου Καμμένου για τη συνέντευξη της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας έχει ως εξής:
«Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές. Υπονομεύουν τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς εκτός κι αν η Γερμανία έχει στόχο να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με την Ρωσία».

Επιτέλους, το Μαξίμου και το Υπουργείο Άμυνας μίλησε με τρόπο που δεν έχουν συνηθίσει να ακούνε οι Γερμανοί τα τελευταία 5 χρόνια. Καιρός να το συνηθίσουν και να μάθουν πως «αλληλεγγύη» σημαίνει πως δεν βγάζω κέρδος από τον «εταίρο» που χρειάζεται βοήθεια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου