Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Russia Today: Η Ελλάδα ίσως στραφεί στη Ρωσία, την Κίνα ή τους BRICS

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του RT.com παρουσιάζει τους φόβους των Ευρωπαίων για πιθανή στροφή της Ελλάδας προς την Ρωσία ή την Κίνα. Πως θα αντιδράσει η Ευρώπη αν η Ελλάδα αναγκαστεί να φύγει από το ευρώ και στραφεί σε νέους συμμάχους για καλύτερη συμφωνία;

Το rt.com υποστηρίζει πως η Ελλάδα και η Ρωσία θα περιθωριοποιηθούν περισσότερο, εάν δεν τα βρουν οι Ευρωπαίοι με την Ελλάδα και αυτή αναγκαστεί να ζητήσει τη βοήθεια της Ρωσίας.

Σε ερώτηση του Ρωσικού δικτύου προς τον Βρετανό πρώην διπλωμάτη William Mallinson, εκείνος απάντησε:
«Φοβούνται (οι Ευρωπαίοι) πάνω από όλα την προσέγγιση Ελλάδας και Ρωσίας, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά πως μπορεί να υπάρξει ένα δάνειο από τους BRICS με καλύτερους όρους – επιτόκιο».
Και πρόσθεσε:
«Ίσως υπάρξει ένας συνδυασμός δανείου από την Ρωσία και την Ευρώπη».

Το Ρωσικό πρακτορείο υπενθυμίζει την πρόσκληση του Κινέζου Πρωθυπουργού Λι Κεκιάνγκ προς τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Κίνα και την πρόσφατη συμφωνία των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας για πιθανή δανειοδότηση της Ελλάδας από την Ρωσία, εάν ζητηθεί.

Για τις πιθανότητες Ελληνορωσικής οικονομικής συμφωνίας σας είχαμε ενημερώσει και πριν λίγες μέρες:
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/02/blog-post_10.html

Μετά την ανακοίνωση του Προκόπη Παυλόπουλου για την προεδρία της Δημοκρατίας, φαίνεται πως η Ελλάδα μπαίνει σε έναν νέο κύκλο, σε μια νέα περίοδο, που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το γεγονός πως σε δεκάδες πόλεις σε όλον τον κόσμο έγιναν μικρές ή μεγάλες διαδηλώσεις υποστήριξης της Ελλάδας, λέει πολλά για το πώς αισθάνονται οι λαοί.
Ας προσέχουν όμως οι ντόπιοι «προσκυνημένοι» που έσπευσαν να τηλεφωνηθούν και να δηλώσουν συμπαράσταση στους Ευρωπαίους οικονομικούς κατακτητές…

Διαβάστε το πρωτότυπο κείμενο του rt.com στο Link: 

http://rt.com/business/232999-greece-russia-china-bailout/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου