Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ο Αν.Υπ.Εθ.Αμ. στο Πεκίνο και πρόσκληση του Κινέζου πρωθυπουργού στον Τσίπρα!

Μετά την αδιαλλαξία και την ουσιαστικά εχθρική και τιμωρητική στάση των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα, η Ελληνική κυβέρνηση αναζητά συμμάχους και στήριξη αλλού. Μόσχα, Πεκίνο ακόμη και Νέο Δελχί (BRICS) είναι οι πρωτεύουσες που η Αθήνα φαίνεται να έχει στο σχεδιασμό της σε αυτήν την αναζήτηση.

Στην Μόσχα βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και στο Πεκίνο θα πάει ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχο. Η αποστολή ενδέχεται να επισκεφθεί και την Ινδία.

Μάλιστα ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του και κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Κίνα.

Όπως έγινε γνωστό, ο Λι Κετσιάνγκ διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι το Πεκίνο ενδιαφέρεται για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα κι εξέφρασε την πρόθεσή του να εργαστεί για την επέκταση και εμβάθυνση των ιστορικών δεσμών των δύο χωρών.

Το μήνυμα που όλες αυτές οι επαφές θέλουν να στείλουν είναι ότι αν η Ελλάδα πιεστεί κι άλλο, θα στραφεί για βοήθεια και στήριξη αλλού και το εννοεί.

Οι ΗΠΑ έχουν λάβει από την πρώτη στιγμή το μήνυμα, γι’ αυτό και ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού, ζήτησε σήμερα με αυστηρό τρόπο κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των G20 στην Κωνσταντινούπολη, να μην επιδίδονται (οι υπόλοιποι) σε ανώφελες συζητήσεις περί Grexit και να βρεθεί λύση ώστε να μην βρίσκεται η Ευρώπη και η Ελλάδα σε αστάθεια.

«Να μην ξανακούσω για Grexit και να βρείτε γρήγορα μια λύση» είπε ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών, βάζοντας το μαχαίρι στο λαιμό των Γερμανών, καλώντας τους να σταματήσουν τις παράλογες απαιτήσεις τους.

Το πρόβλημα όπως βλέπουμε παραμένει η ως συνήθως κουφή και τυφλή Ευρώπη, η οποία ακόμη δεν έχει πειστεί για την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να στραφεί προς την Ανατολή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου