Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Οι Πομάκοι της Θράκης καταγγέλλουν τους «Γκρίζους Λύκους» του ΣΥΡΙΖΑ!

Για πρώτη φορά οι Πομάκοι με ανακοίνωσή τους διαφοροποιούνται τόσο έντονα από τους τουρκόφωνους της Θράκης και τις δαγκάνες του τουρκικού προξενείου, ενώ  τονίζουν τα πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά τους.

Η καταγγελία του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων κατά της ρατσιστικής (όπως λένε) συμπεριφοράς σε βάρος τους, από τον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ, δείχνει τη θετική τους στάση στην απόφαση του υπουργού Γιάννη Πανούση για πρόσληψη Πομάκων και Ρομά ως αστυνομικών.

Η καταγγελία των Πομάκων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΜΑΚΩΝ
Έτος Ίδρυσης 2009
Εφημ. ΖΑΓΑΛΙΣΑ
Έτος Ίδρυσης 1997
Κομοτηνή 19/2/2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων και η εφημερίδα ΖΑΓΑΛΙΣΑ, καταδικάζουν σε όλους τους τόνους τη στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ νομού Ροδόπης, κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ, αναφορικά με τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γ. Πανούση, για τη σχεδιαζόμενη πρόσληψη –μεταξύ άλλων- Πομάκων και Ρομά, αστυνομικών.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Καραγιουσούφ είναι βουλευτής ενός αριστερού δημοκρατικού κόμματος, επέλεξε να συνταχθεί με τις πλέον σκοταδιστικές και ακροδεξιές αντιλήψεις μερίδας των μουσουλμάνων της Θράκης. Εξεδήλωσε την αντίθεσή του στη χρήση της λέξης Πομάκοι, σαν να μην υπάρχουν 40.000 Πομάκοι στην ελληνική Θράκη. Με τη στάση του συνεχίζει την πολιτική της πολιτισμικής και γλωσσικής μας Γενοκτονίας, τη στιγμή που και ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, έχει κατ επανάληψιν αναγνωρίσει επισήμως (και ως πρωθυπουργός) τους Πομάκους της χώρας του.

Η ύπαρξή μας, χάρη στους πολυετείς και σκληρούς αγώνες του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων και της εφημερίδας ΖΑΓΑΛΙΣΑ, έχει κατ επανάληψιν αναγνωρισθεί από διεθνείς οργανισμούς, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τις ετήσιες αναφορές περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων του STATΕ DEPARTMENT.

Η στάση του κ. Καραγιουσούφ είναι ίδια με αυτή των Γκρίζων Λύκων, αλλά και φορέων της ελληνικής πλευράς, οι οποίοι μέχρι πριν λίγα χρόνια πολτοποιούσαν εκπαιδευτικά εγχειρίδα και πολιτισμικούς οδηγούς (πρώην νομαρχιών, αλλά και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), επειδή ανέφεραν την ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΛΕΞΗ: Πομάκοι.

Γιατί ο κ. Καραγιουσούφ δεν συμφιλιώνεται με την πραγματικότητα;
Οι Πομάκοι, είναι συστατικό στοιχείο της ελληνικής Θράκης, με δικό τους ανεξάντλητο ιστορικό, λαογραφικό και γλωσσικό πλούτο.

Συγχαίρουμε τον Υπουργό κ. Γ. Πανούση για τις πρωτοβουλίες του και τον καλούμε να μην υπαναχωρήσει στις σκοταδιστικές και αντιδημοκρατικές αντιλήψεις. Ως πρώην πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, γνωρίζει την Αλήθεια.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά, να αποσύρουν τον ρατσιστικό νόμο 3647/2008 (άρθρο 23), ο οποίος καθιερώνει ποσοστό 0,5% για την εισαγωγή μουσουλμανοπαίδων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ομαδοποιεί τους Πομάκους, εκόντες άκοντες, με τους άλλους μουσουλμάνους της Θράκης.

Επιθυμούμε τον «εκδημοκρατισμό» του ποσοστού, αναδιαμορφώνοντάς το με τρόπο που να ανταποκρίνεται στην πληθυσμιακή και εθνοτική πραγματικότητα της ελληνικής Θράκης. Δηλαδή, να εισάγονται με την ποσόστωση 0,2% Πομάκοι, 0,2% Τουρκογενείς και 0,1% Ρομά.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων
Ιμάμ Αχμέτ
Επικοινωνία kepoer@yahoo.gr

Ας σταματήσουμε να αδιαφορούμε για το τι γίνεται στη Θράκη. Θα πρέπει επιτέλους να γίνει μια διαφορετική προσέγγιση στην ισοπέδωση και στον εκτουρκισμό όλων των Μουσουλμανικών πληθυσμών που επιχειρείται από την Τουρκία, για να κρατάει όμηρο την Ελλάδα και να διεκδικεί συνεχώς εδάφη. Πρέπει να μπει ένα τέλος στην ασύδοτη δράση των πρακτόρων που εδρεύουν στο προξενείο της Κομοτηνής. Η Θράκη δεν είναι πολύ μακριά από την Αθήνα.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου