Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ακινητοποιημένο στην Κρήτη παραμένει το πλοίο με τα όπλα

Ακινητοποιημένο στο λιμάνι της Σούδας παραμένει ακόμη και σήμερα το πλοίο Trader με σημαία Τόγκο, που ακινητοποιήθηκε από το Λιμενικό Σώμα το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2016.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το newsit και το ethnos, το πλοίο ξεκίνησε από την Μερσίνη της Τουρκίας και ακινητοποιήθηκε ανοιχτά της Κρήτης μετά από σήμα της ΕΥΠ. Στο πλοίο βρέθηκαν 6 κοντέινερ με χιλιάδες όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικά, για τα οποία εξετάζεται ποιά από αυτά έχουν νόμιμα παραστατικά μεταφοράς και ποιά όχι.

Σύμφωνα με τον καπετάνιο για όλα τα κυνηγετικά όπλα που βρέθηκαν υπάρχουν νόμιμα παραστατικά. Το πλήρωμα του πλοίου είναι 11μελές, μεταξύ των οποίων και Σύριοι, ενώ εικάζεται ότι πρώτος σταθμός του θα ήταν ο Λίβανος και στη συνέχεια θα κατέληγε στη νοτιοανατολική Αφρική.

Απορίας άξιο είναι όμως το γιατί το πλοίο βρισκόταν βόρεια της Κρήτης και όχι ανατολικά, εφόσον κατευθυνόταν στον Λίβανο…

Μέχρι σήμερα Τρίτη 1η Μαρτίου 2016, το πλοίο παραμένει στον κόλπο της Σούδας, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει και από το marinetraffic.com που δείχνει σε πραγματικό χρόνο τη θέση των πλοίων.

Το πλοίο που εμφανίζεται σήμερα με το όνομα Trader, είχε στο παρελθόν διάφορα ονόματα, όπως μπορεί να διαπιστωθεί και από το ιστορικό του.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου