Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Πρόσφυγες φανατικοί μουσουλμάνοι κατέβασαν την εικόνα της Παναγίας από κλειστό γυμναστήριο

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Νεάπολις που εκδίδεται στην Καβάλα, σημειώθηκε ένα πολύ άσχημο περιστατικό στην Ελευθερούπολη, που θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους Έλληνες, που δείχνουν την φιλοξενία τους και την ανθρωπιά τους, αλλά κυρίως την Ελληνική Κυβέρνηση, που κατέστησε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και έρμαιο στις ορέξεις του καθενός. Διαβάστε το άρθρο.

Πολλά ερωτηματικά έχουν προκαλέσει στην Ορθόδοξη μικρή κοινωνία της Ελευθερούπολης του Δήμου Παγγαίου τα πρωτόγνωρα περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα εν μέσω Σαρακοστής, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, από φανατικούς πρόσφυγες μουσουλμάνους οι οποίοι αποκαθήλωσαν με μία προκλητική ενέργεια την εικόνα της Παναγίας που βρισκόταν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης στο οποίο φιλοξενούνται και σιτίζονται τις τελευταίες εβδομάδες 209 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ.

Μπροστά στα έντρομα μάτια εθελοντών και δημοτικών υπαλλήλων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έλειπε η εικόνα της Παναγίας και παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, με την επικράτηση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Τα ακραία και προκλητικά μουσουλμανικά στοιχεία δεν δίστασαν σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές να απαιτήσουν ακόμα και από τον ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου να μην χτυπά τις καμπάνες γιατί ο ήχος τους τούς προκαλεί τα θρησκευτικά τους πιστεύω.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πετάξουν ακόμα και να ποδοπατήσουν, μην κάνοντας αποδεκτές τις λειτουργιές (πρόσφορο), που εστάλησαν από την Μητρόπολη Ελευθερούπολης προς σίτισή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου έθεσε καταληκτική ημερομηνία φιλοξενίας των προσφύγων την 31η Μαρτίου προκειμένου να αποδοθεί το Κλειστό Γυμναστήριο Ελευθερούπολης και πάλι στη νεολαία και στους αθλητικούς συλλόγους ενώ η έλλειψη σχεδιασμού από πλευράς κυβέρνησης είναι εμφανής μιας και κανείς δεν γνωρίζει το που θα οδηγηθούν οι 209 περίπου πρόσφυγες.Πηγή: http://www.neapolisnews.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC/

ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Αργά το απόγευμα, μετά την διάψευση της είδησης από την Μητρόπολη Ελευθερούπολης, αλλά και την Εκκλησία (ekklisiaonline.gr), η εφημερίδα Νεάπολις δημοσίευσε στον ιστότοπό της (neapolisnews.gr) την διάψευση της είδησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου