Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Διάψευση της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως για δημοσίευμα που αναφερόταν σε πρόσφυγες που κατέβασαν την εικόνα της Παναγίας

Διαψεύδει η Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως δημοσίευμα που ήθελε τους πρόσφυγες να αποκαθηλώνουν την εικόνα της Παναγίας και να απαιτούν να σταματήσουν οι κωδωνοκρουσίες διότι αυτές προσβάλλουν την θρησκευτική τους πίστη αλλά και ότι μουσουλμάνοι πρόσφυγες ποδοπάτησαν προσφορά της Μητρόπολης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης:

Όσον αφορά δημοσίευμα της εφημερίδος Νεάπολις – Καβάλας την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, που αναφέρεται στο ότι οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες οι οποίοι και διαμένουν προσωρινά στο κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, «απαίτησαν» από τον Ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού της πόλεως, να σταματήσει τις κωδωνοκρουσίες διότι αυτές προσβάλλουν την θρησκευτική τους πίστη καθώς και ότι οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες ποδοπάτησαν πρόσφορα που η Μητρόπολη τους απέστειλε για την σίτιση τους, η Ιερά Μητρόπολη διαψεύδει κατηγορηματικώς την εν λόγω είδηση ως απολύτως ανακριβή.

Ουδέποτε ενοχλήθηκαν οι εφημέριοι του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου για το κτύπημα της καμπάνας από τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες, εξάλλου η απόσταση του Ναού από το κλειστό στάδιο φιλοξενίας είναι τέτοια που δεν ακούγεται ευκρινώς σε αυτή την απόσταση.

Ουδέποτε η Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως διέμεινε «πρόσφορα» για την σίτιση των προσφύγων.

Όσον αφορά την εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται αναρτημένη εντός του κλειστού γυμναστηρίου, γνωρίζουμε ότι βρίσκεται στον χώρο αυτό εξ αρχής.
Ο δε σεβασμός των προσφύγων προς τους Ιερείς που διακονούν στη φιλοξενία των είναι αυταπόδεικτος. Εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο την ευγνωμοσύνη τους για την συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας στην δύσκολη αυτή στιγμή της ζωής τους.
Πριν από αυτή τη περίεργη δημοσίευση, θα περιμέναμε την επικοινωνία της εφημερίδος προς την Ιερά Μητρόπολη ώστε να μην χρειαστεί να προβούμε σε διάψευση του δημοσιεύματος.

Παρακαλούμε δε τον διευθυντή της εφημερίδας Νεάπολις για την δημοσίευση του ως άνω δελτίου στην ιστοσελίδα και την εφημερίδα προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Πηγή:
http://www.ekklisiaonline.gr/mitropoleis/item/12769

Διαβάστε επίσης:
Διαψεύδει η Εκκλησία πως κατέβηκε η εικόνα της Παναγίας από φανατικούς μουσουλμάνουςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου