Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Η «Καλομοίρα» στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Στην παρουσίαση του θρυλικού πλοίου της Δόμνας Βισβίζη «Καλομοίρα» από την Αίνο, που πήρε μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα, θα παρουσιάσει το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης.

Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και το Ελληνομουσείο Αίνου, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 8.00 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιστορικού Μουσείου, συνδιοργανώνουν εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστεί το μικρότερης κλίμακας αντίγραφο του πλοίου «Καλομοίρα», του θρυλικού αυτού πλοίου της ιστορικής οικογένειας του Χατζή Αντώνη και της Δόμνας Βισβίζη.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του εορτασμού του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, με τον οποίο έχει συνδέσει το όνομά της η Αίνος και το διάσημο αυτό μπρίκι.

Το ξύλινο αντίγραφο της «Καλομοίρας», μετά την επίσημη παρουσίασή του από τον κατασκευαστή του, μικροναυπηγό και Πλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού κ. Σταύρο Μπαμπάλα, θα τοποθετηθεί σε ειδική ξύλινη προθήκη και θα αποτελέσει έκθεμα του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης.

Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο καθηγητής Ιστορίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Κωνσταντίνος Χατζόπουλος, με αναφορά στη συμβολή της οικογένειας Βισβίζη στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας, ο ναυπηγός μηχανολόγος μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Φώτης Πιρπιρής που θα μας ξεναγήσει στην ιστορία της «Καλομοίρας και στη ναυτική παράδοση στο Αιγαίο, καθώς και ο μηχανολόγος μηχανικός κ. Δημήτρης Μάρας.

Στη συνέχεια ο κ. Σταύρος Μπαμπάλας θα μιλήσει για το έργο του, για την κατασκευή του αντιγράφου και για την ευρύτερη σχέση του με την Αίνο.   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου