Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Η Τουρκία προκαλεί το ΝΑΤΟ, τη Γερμανία και την Ελλάδα!

Η Τουρκία αποδεικνύεται πως είναι το κακό παιδί που αν δεν γίνει το δικό του, τα βάζει με όλους. Αυτό βέβαια είναι καλό για την ίδια, γιατί προασπίζεται τα συμφέροντά της, ασχέτως αν αυτά βασίζονται στο διεθνές δίκαιο ή όχι.

Μετά την προ ημερών απαγόρευση της πτήσης του Ελληνικού πρωθυπουργικού αεροσκάφους από την Ρόδο στο Ιράν μέσω του Τουρκικού εναερίου χώρου, επειδή ανήκει στην πολεμική αεροπορία και θα απογειωνόταν από «αποστρατικοποιημένη περιοχή» (Ρόδος), απαγόρεψε στο αεροσκάφος της Γερμανίδας Υπουργού Άμυνας να μεταβεί στην Τουρκία, επειδή θα απογειωνόταν από τη Λέσβο, που επίσης για την Τουρκία αποτελεί «αποστρατικοποιημένη περιοχή»…


Όπως έγραψε το pronews, το πρόγραμμα της Γερμανίδας Υπουργού προέβλεπε την άφιξή της στις 6 Μαρτίου στη Λέσβο. Από εκεί θα απογειωνόταν με ΝΑΤΟϊκό ελικόπτερο, για να επιβιβαστεί στο Γερμανικό πλοίο Bonn. Το πλοίο αυτό ασκεί τη διοίκηση της ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ SNMG-2 και περιπολεί στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, με σκοπό την παροχή πληροφοριών για τις παράνομες εισόδους αλλοδαπών από τα Τουρκικά παράλια.

Όμως, ήρθε η αρνητική απάντηση της Τουρκικής κυβέρνησης στο αίτημα του Υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας, προκειμένου η Ούρσουλα Φον ντερ Λάινεν να επισκεφθεί τα παράλια της χώρας και να διαπιστώσει την κατάσταση με τους πρόσφυγες και τη δράση των διακινητών.

Η επίσκεψη της Γερμανίδας Υπουργού Άμυνας εντάσσεται στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος στην Ευρώπη.

Όμως η Τουρκία έκανε σχεδόν τα ίδια και στον Γερμανό διοικητή της ναυτικής ΝΑΤΟϊκής αποστολής!



Όπως έγραψε το onalert, ο Γερμανός διοικητής της ΝΑΤΟΪκής δύναμης που επιβαίνει στο πλοίο Bonn, είχε ζητήσει διπλωματική άδεια για να κάνει πλου σε Ελληνικά και Τουρκικά ύδατα γύρω από τη Λέσβο. Η Ελλάδα έδωσε τη σχετική άδεια, ενώ η Τουρκία την αρνήθηκε.
Τότε ο Γερμανός υποναύαρχος ζήτησε να μεταβεί με το ελικόπτερο της Τουρκικής φρεγάτας για διαβουλεύσεις στο Τουρκικό Επιτελείο. Ωστόσο οι Τούρκοι το αρνήθηκαν και του πρότειναν να απονηωθεί με το ελικόπτερο από διεθνή ύδατα, χωρίς μάλιστα να καταθέσει σχέδιο πτήσης!

Ο Γερμανός υποναύαρχος αρνήθηκε να πετάξει χωρίς σχέδιο πτήσης και επέμενε να πετάξει με Τουρκικό ελικόπτερο, από τα Τουρκικά ύδατα, κάτι που τελικά κατάφερε. Επειδή το ελικόπτερο της Τουρκικής φρεγάτας δήλωσε βλάβη, τελικά τον παρέλαβε ελικόπτερο της Τουρκικής ακτοφυλακής από τα Τουρκικά ύδατα και μετέβη στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις.

Όπως έγραψε το in, επικαλούμενο το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες, τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στο Αιγαίο, δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη στα Τουρκικά χωρικά ύδατα, διότι η Τουρκία δεν έχει δώσει την έγκρισή της!

Παρά τα αιτήματα που υπέβαλε η Γερμανική διοίκηση της ναυτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, οι Τούρκοι αρνήθηκαν να μπουν τα πλοία στα Τουρκικά χωρικά ύδατα, ανέφερε διπλωματική πηγή. Ο ισχυρισμός αυτός επιβεβαιώθηκε και από δεύτερο διπλωμάτη.

Οι Τουρκικές Αρχές ζήτησαν από τον Γερμανό διοικητή αντιναύαρχο Γιεργκ Κλάιν, να πάει στην Άγκυρα για να καθοριστεί η ζώνη όπου θα μπορεί να αναπτυχθεί η δύναμη του. Έτσι, η διαπραγμάτευση γίνεται μεταξύ των Γερμανών και των Τούρκων.

Σύμφωνα με τη διπλωματική πηγή των Βρυξελών, η Τουρκία δεν δείχνει κανέναν ζήλο ή δείχνει ελάχιστο, στο να παραλάβει τους πρόσφυγες που διασώζονται από τα πλοία του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της επιχείρησής τους.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η Γερμανική Κυβέρνηση απάντησε με έντονο ύφος στους Τουρκικούς λεονταρισμούς λέγοντας πως η Γερμανία δεν πρόκειται να ζητήσει την άδεια από την Τουρκία για να προσγειωθεί το αεροπλάνο της Υπουργού Άμυνας σε κάποιο Ελληνικό νησί!

Για να δούμε πόσα μέτωπα θα ανοίξει ταυτόχρονα η Τουρκία και που θα οδηγήσει αυτό το παιχνίδι, που έχει εκνευρίσει ακόμη και τους Γερμανούς, που πλέον άρχισαν να καταλαβαίνουν τι πραγματικά σημαίνει να έχεις για γείτονα την Τουρκία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου