Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Μητσοτάκης: Ξεπερασμένο το 8ωρο και η συνταξιοδότηση από την ίδια δουλειά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Digital Economy Forum 2018 τη Δευτέρα 7 Μαΐου, που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) αποκάλυψε το όραμά του για επιβολή εργασιακού μεσαίωνα στην Ελλάδα στη περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σαν να είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος του ΔΝΤ και της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, μεταξύ άλλων, είπε στην ομιλία του:

«Είναι καλύτερα να επιχειρήσεις να γίνεις προγραμματιστής (σ.σ. μέσω τρίμηνων και εξάμηνων προγραμμάτων επιμόρφωσης στους υπολογιστές), παρά να περιμένεις εσαεί να διοριστείς καθηγητής σε ένα δημόσιο σχολείο».

«Η διά βίου απασχόληση στον ίδιο τομέα είναι κάτι που μάλλον πια ανήκει στο παρελθόν. Σήμερα οι εργαζόμενοι μπορεί να αλλάξουν όχι μόνο δουλειά αλλά και κλάδους, πολλές φορές στον εργασιακό τους βίο.
Και αυτό το οποίο αποκαλούμε το κλασικό Δυτικό ωράριο 9 με 5, στην ίδια δουλειά, να παίρνει κανείς σύνταξη από την ίδια δουλειά, από αυτήν στην οποία ξεκίνησε, αυτό είναι μάλλον ξεπερασμένο.
Και σε ένα περιβάλλον μιας τέτοιας τεχνολογικής επανάστασης οι ίδιοι οι πολίτες, αλλά και οι επιχειρήσεις θα θέλουν συχνά να οργανώνουν ευέλικτα το χρόνο εργασίας τους, σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες.
Γι’ αυτό και η ευελιξία στην αγορά εργασίας και η προώθηση νέων τύπων συμβάσεων απασχόλησης μπορεί να ιδωθεί και ως ευκαιρία αύξησης της απασχόλησης, σε ένα περιβάλλον γήρανσης του πληθυσμού, ιδίως στην Ευρώπη και στις αναπτυγμένες οικονομίες μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.
Και η προώθηση πιο ευέλικτων, εξειδικευμένων μορφών απασχόλησης θα επιτρέψει και την προσέλκυση ευάλωτων ομάδων, γυναικών, ατόμων με αναπηρία, μειονοτήτων στην αγορά εργασίας και θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων από το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.
Και όλα τα παραπάνω, πάντα με τρόπο που θα επιτρέψουν και στους εργοδότες να οργανώσουν αποτελεσματικά την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, αλλά και με έναν τρόπο που θα διασφαλίζει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων
».

Δείτε και ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί (από το 21 λεπτό και μετά) τον υποψήφιο πρωθυπουργό να εξαγγέλλει την επιστροφή των Ελλήνων εργαζομένων στον εργασιακό μεσαίωνα, στην περίπτωση που λάβει την λαϊκή εντολή να κυβερνήσει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου