Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Αυστρία προς μετανάστες: μάθετε τη γλώσσα για να λαμβάνετε επιδόματα!

Η κυβέρνηση του Αυστριακού Καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτζ ανακοίνωσε νέα σκληρά μέτρα κατά των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές στη χώρα.

Η κυβέρνηση της Αυστρίας ανακοίνωσε πως άλλαξε το νόμο για όσους ξένους δικαιούνται χρηματικές παροχές (επιδόματα), που συμπεριλαμβάνει όσους έχουν αιτηθεί άσυλο εδώ και 5 χρόνια και δεν μιλάνε Γερμανικά, μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik.

«Ο θεμελιώδης κανόνας που εισάγουμε είναι ότι η Γερμανική γλώσσα γίνεται το κλειδί για πρόσβαση στο ελάχιστο επίδομα. Αυτό σημαίνει πως όποιος δεν γνωρίζει ικανοποιητικά τη γλώσσα δεν θα λαμβάνει το πλήρες ελάχιστο επίδομα» δήλωσε ο Σεμπάστιαν Κουρτζ.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το επίδομα θα είναι 563 ευρώ μηνιαίως και θα αυξάνεται στα 863 ευρώ, εάν κάποιος περνάει τις γλωσσικές εξετάσεις.

«Η ελευθερία εγκατάστασης είναι η ελευθερία να εργάζονται όλοι στην Ευρώπη. Η ελευθερία εγκατάστασης δεν είναι η ελευθερία αναζήτησης του καλύτερου επιδόματος» πρόσθεσε ο Αυστριακός Καγκελάριος.

Μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, όποιος ζούσε νόμιμα στην Αυστρία τα 5 από τα τελευταία 6 χρόνια, είχε δικαίωμα να λαμβάνει το πλήρες επίδομα. Αυτό όμως πλέον δεν ισχύει, καθώς μπλοκαρίστηκε από το συνταγματικό δικαστήριο.

Σε συνέντευξή του στην Γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, ο Σεμπάστιαν Κουρτζ εξέφρασε την άποψη πως Ευρωπαίοι αστυνομικοί θα πρέπει να περιπολούν στην Αφρική και να εμποδίζουν την παράνομη μετανάστευση προς την Ευρώπη. Επίσης δήλωσε πως θεωρεί ότι η μετεγκατάσταση των παράνομων μεταναστών αναλογικά σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες είναι μη ρεαλιστική.

Τον περασμένο Απρίλιο, η Αυστριακή κυβέρνηση πρότεινε νέα μέτρα κατά των μεταναστών, όπως την κατάσχεση των κινητών τους τηλεφώνων, ώστε να ελεγχθεί η χώρα προέλευσής τους και η πιθανή ύπαρξη ποινικού φακέλου. Επίσης προβλεπόταν πιο γρήγορες διαδικασίες απέλασης για όσους διέπρατταν εγκλήματα, ακόμη και για παιδιά.

Τον Δεκέμβριο του 2017, ο Αυστριακός κυβερνητικός συνασπισμός αποκάλυψε σχέδια για οικονομικές κυρώσεις κατά των προσφύγων και των μεταναστών που προτιμούν να διατηρούν την κουλτούρα τους από το να ενσωματώνονται στην Αυστριακή κοινωνία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου