Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Αυστρία προς μετανάστες: μάθετε τη γλώσσα για να λαμβάνετε επιδόματα!

Η κυβέρνηση του Αυστριακού Καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτζ ανακοίνωσε νέα σκληρά μέτρα κατά των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές στη χώρα.

Η κυβέρνηση της Αυστρίας ανακοίνωσε πως άλλαξε το νόμο για όσους ξένους δικαιούνται χρηματικές παροχές (επιδόματα), που συμπεριλαμβάνει όσους έχουν αιτηθεί άσυλο εδώ και 5 χρόνια και δεν μιλάνε Γερμανικά, μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik.

«Ο θεμελιώδης κανόνας που εισάγουμε είναι ότι η Γερμανική γλώσσα γίνεται το κλειδί για πρόσβαση στο ελάχιστο επίδομα. Αυτό σημαίνει πως όποιος δεν γνωρίζει ικανοποιητικά τη γλώσσα δεν θα λαμβάνει το πλήρες ελάχιστο επίδομα» δήλωσε ο Σεμπάστιαν Κουρτζ.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το επίδομα θα είναι 563 ευρώ μηνιαίως και θα αυξάνεται στα 863 ευρώ, εάν κάποιος περνάει τις γλωσσικές εξετάσεις.

«Η ελευθερία εγκατάστασης είναι η ελευθερία να εργάζονται όλοι στην Ευρώπη. Η ελευθερία εγκατάστασης δεν είναι η ελευθερία αναζήτησης του καλύτερου επιδόματος» πρόσθεσε ο Αυστριακός Καγκελάριος.

Μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, όποιος ζούσε νόμιμα στην Αυστρία τα 5 από τα τελευταία 6 χρόνια, είχε δικαίωμα να λαμβάνει το πλήρες επίδομα. Αυτό όμως πλέον δεν ισχύει, καθώς μπλοκαρίστηκε από το συνταγματικό δικαστήριο.

Σε συνέντευξή του στην Γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, ο Σεμπάστιαν Κουρτζ εξέφρασε την άποψη πως Ευρωπαίοι αστυνομικοί θα πρέπει να περιπολούν στην Αφρική και να εμποδίζουν την παράνομη μετανάστευση προς την Ευρώπη. Επίσης δήλωσε πως θεωρεί ότι η μετεγκατάσταση των παράνομων μεταναστών αναλογικά σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες είναι μη ρεαλιστική.

Τον περασμένο Απρίλιο, η Αυστριακή κυβέρνηση πρότεινε νέα μέτρα κατά των μεταναστών, όπως την κατάσχεση των κινητών τους τηλεφώνων, ώστε να ελεγχθεί η χώρα προέλευσής τους και η πιθανή ύπαρξη ποινικού φακέλου. Επίσης προβλεπόταν πιο γρήγορες διαδικασίες απέλασης για όσους διέπρατταν εγκλήματα, ακόμη και για παιδιά.

Τον Δεκέμβριο του 2017, ο Αυστριακός κυβερνητικός συνασπισμός αποκάλυψε σχέδια για οικονομικές κυρώσεις κατά των προσφύγων και των μεταναστών που προτιμούν να διατηρούν την κουλτούρα τους από το να ενσωματώνονται στην Αυστριακή κοινωνία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου