Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Η Τουρκία καλεί την Ελλάδα να μην προβεί σε λάθος υπολογισμούς στο Αιγαίο

Ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ Hulusi Akar κάλεσε εμμέσως την Ελλάδα να μην προβεί σε λάθος υπολογισμούς στο Αιγαίο, εν μέσω αυξημένης έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

«Μπορούμε να πραγματοποιούμε επιχειρήσεις στην Αφρίν. Μπορούμε να πραγματοποιούμε επιχειρήσεις στα ανατολικά και νοτιοανατολικά (της Τουρκίας). Εάν χρειαστεί, θα κάνουμε το καθήκον μας στην Μεσόγειο και το Αιγαίο χωρίς δισταγμό. Κανείς δεν πρέπει να υπολογίσει λάθος για το θέμα αυτό» είπε ο στρατηγός Ακάρ σήμερα από το πολεμικό πλοίο TCG Gaziantep.

Για τις εξελίξεις στο Αιγαίο δήλωσε πως η Τουρκία επιθυμεί να πραγματοποιήσει τις ενέργειές της σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες και τους ναυτικούς κανόνες.

«Πάντα λέμε πως αν ο διάλογος και η συνεργασία δεν μπορούν να λύσουν το θέμα, θα χρησιμοποιήσουμε την ισχύ μας (τις δυνάμεις μας) χωρίς δισταγμό» προειδοποίησε ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ

Μπορεί να μην ανέφερε την Ελλάδα, αλλά τα σχόλιά του αναφέρονταν ξεκάθαρα σ’ αυτήν, καθώς υπάρχει ένταση μεταξύ των δύο χωρών, που σύμφωνα με τα Τουρκικά δημοσιεύματα οφείλονται σε εδαφικές διαφορές διαφιλονικούμενων νησίδων στο Αιγαίο.

Φυσικά, ο Τούρκος στρατηγός πρόσθεσε και τα γνωστά περί φιλικών σχέσεων:
«Αυτό που είναι απαραίτητο είναι οι καλές σχέσεις γειτονίας, η φιλία και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου. Εκφράζουμε τις απόψεις μας σε συγκεκριμένες πλατφόρμες. Αλλά έχουμε δηλώσει πως είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα εάν ο διάλογος και η συνεργασία δεν λειτουργήσουν».



Με πληροφορίες από τα Hurriyet, Anadolu και Yeni Safak

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου