Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Σαλβίνι κατά ΕΕ και Τουρκίας

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Matteo Salvini επισκέφτηκε τη Μόσχα, από όπου εξαπέλυσε επίθεση στην ΕΕ για την άνευ λογικής πολιτική που ακολουθεί σε σχέση με τη Ρωσία και την Τουρκία.

«Ας μην διανοηθούν να μας στείλουν επιτρόπους, τρόικες και μικρούς και μεγάλους ιδιοκτήτες», τόνισε ο Ματτέο Σαλβίνι, ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι ο Ιταλικός προϋπολογισμός θα εγκριθεί και από το Ιταλικό κοινοβούλιο και θα τεθεί σε εφαρμογή.

Ο Ιταλός πολιτικός υπερασπίστηκε την Ιταλία σε σχέση με την κριτική που ασκούν οι Βρυξέλες για τον προϋπολογισμό. Οι Βρυξέλες ανησυχούν πως ο προτεινόμενος προϋπολογισμός της Ιταλικής κυβέρνησης θα αυξήσει το έλλειμμα της χώρας.

«Έρχομαι εδώ (στη Ρωσία) επειδή είμαι πεπεισμένος πως οι κυρώσεις είναι οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική τρέλα» είπε ο Matteo Salvini.

Οι δηλώσεις του έτυχαν θερμής υποδοχής από το ακροατήριο, που αποτελούνταν από Ρώσους και Ιταλούς επιχειρηματίες, οι οποίοι ζήτησαν από τον Σαλβίνι να βοηθήσει να αρθούν οι κυρώσεις.

Ο Σαλβίνι πρόσθεσε πως κανονικά, θα έπρεπε να ασχολούνται με τις επιχειρήσεις τους (και όχι με τις κυρώσεις) και εκείνος να συζητά (με τους Ρώσους) θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, την κυβερνοασφάλεια και άλλα διμερή θέματα.

Αντίθετα, η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί και φλερτάρει με την Τουρκία, «…μια χώρα που έχει μια Ευρωπαϊκή χώρα υπό στρατιωτική κατοχή για 44 χρόνια» ενώ επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, τόνισε ο Ιταλός Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι.

«Επιβάλλουμε κυρώσεις στην Ρωσία για ενδεχόμενες παραβιάσεις σε βάρος της Ουκρανίας και χρηματοδοτούμε, τρέχουμε από πίσω και προσπαθούμε να πείσουμε να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ξένη χώρα η οποία έχει θέσει υπό στρατιωτική κατοχή μία από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. Πρόκειται για κάτι το ασύλληπτο» είπε ο κορυφαίος Ιταλός πολιτικός.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από τον Ιούλιο, κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα, ο Σαλβίνι είχε ζητήσει την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα επισκεφτεί τη Μόσχα ο Ιταλός Πρωθυπουργός Giuseppe Conte για συνομιλίες με τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin και τον Πρωθυπουργό Dmitri Medvedev.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Με πληροφορίες από το france24 και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου